ACASA » STIRI » Diverse » O NOUA ESCROCHERIE pe telefoane. Hotii se dau drept angajati Vodafone sau Orange!

O NOUA ESCROCHERIE pe telefoane. Hotii se dau drept angajati Vodafone sau Orange!

ESCROCHERIE PRIN TELEFON. Un nou tip de escrocherie pe telefonul mobil a inceput sa faca victime. Esti sunat de o persoana care se da drept angajat al Orage sau Vodafone, iti spune ca este ceva in neregula cu factura ta si te roaga sa tastezi un cod de cifre.

Potrivit lui Adrian Daniel Apostol, referent la Biroul de Informare al Ministerului de Interne, tastarea codului dat de escroc permite incarcarea cartelei individului cu suma de 300 de euro! Persoana care a efectuat apelul va va cere sa introduceti un cod care este 09 #, explicandu-va ca este vorba de o verificare a mobilului sau a facturii dumneavoastra.

De asmenea, daca un corespondent va trimite un mesaj in care vi se cere sa apelati numarul 06 07 74 52 41, sunteti tinta unei escorcherii. Nu apelati in nici un caz acest numar; factura dumneavoastra va fi foarte mare.

Aceasta frauda se practica in mod curent si este necesar sa fiti foarte atenti la apeurile pe care le primiti pe telefon. In cursul acestei saptamani, cei de la Vodafone au trimis sms-uri prin care ii atentioneaza pe utilizatorii retelei de posibilitatea unor tentative de fraude.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?