ACASA » STIRI » Diverse » O fetiță, născută oarbă, își vede mama pentru prima dată după o operație la ochi. VIDEO

O fetiță, născută oarbă, își vede mama pentru prima dată după o operație la ochi. VIDEO

În vârstă de numai 2 ani, Nicolly Pereira din Brazilia s-a născut diagnosticată cu un glaucom pediatric, văzul și auzul fiindu-i afectate. Medicii confirmaseră ca fetița nu poate nici măcar să distingă lumina.

Fetiția nu și-a văzut și auzit niciodată părinții. Asta până când, în urmă cu aproximativ o lună, Nicolly și-a putut privi în ochi mama pentru prima dată în viața ei, transmite publicația Miami Herald.

După mai multe operații fără succes în Brazilia, mama lui Nicolly a postat pe contul ei de Facebook povestea fiicei ei, iar mesajul a devenit viral.

Peste 30.000 de oameni s-au implicat în strângerea de fonduri pentru o operație la ochi la unul dintre cele mai renumite centre medicale de specialitate din lume, Bascom Palmer, din Statele Unite.

S-a reușit strângerea a 17.000 de dolari pentru operația fetiței, care a fost un succes. De asemenea, un alt specialist a descoperit că partea internă a urechilor conținea un fluid, ce cauza deficitul de auz. În acceași zi a fost efectuată și această intervenție chirurgicală prin care lui Nicolly i s-a redat și auzul.

Deocamdată, Nicolly nu poate avea o vedere pe deplin clară, însă specialiștii susțin că odată cu trecerea timpului și prin acordarea de tratament medical, situația ei se va îmbunătăți și speră ca în doi-trei ani să poată vedea aproape normal.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?