ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » O eleva din Constanta a luat NOTA MAXIMA la BAC-ul american!

O eleva din Constanta a luat NOTA MAXIMA la BAC-ul american!

ELEVA CONSTANTA TEST SAT. Roxana Vatamanu, o eleva de clasa a XI-a de la Liceul Teoretic International de Informatica din Constanta, a reusit sa obtina punctajul maxim la proba de matematica a testului SAT, echivalentul american al examenului de Bacalaureat din Romania.

Pizza Evo

Prin performanta sa, Roxana se situeaza acum printre cei 1% elevi din intreaga lume, care au reusit aceasta performanta! Eleva a sustinut examentul in luna ianuarie, iar la matematica a obtinut 800 de puncte, maximum posibil, transmite Mediafax.

Timpul este scurt, de aproximativ un minut pe exercitiu, si astfel de foarte mare importanta este ideea de rezolvare, mai mult decat abilitatile de calcul, pentru care se poate folosi un calculator“, a declarat Roxana, pentru Mediafax.

Roxana vrea sa se specializeze in domeniul Inginerie Chimica, preferand in special mediul academic din Statele Unite ale Americii.

Citeste articolul complet AICI

SAT este un examen standardizat american, un test de abilitati cognitive, logica si rationament, care implica o pregatire complementara programelor scolare de liceu din Romania. Este un test pe care trebuie sa il sustina oricine doreste sa studieze intr-o facultate americana si nu numai, pentru multe universitati din Europa fiind un avantaj in dosarul de aplicatie.

Sursa foto: Facebook

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?