ACASA » TEATRU » NOVECENTO vs. CLAUDIU BLEONŢ, la Doors Club

NOVECENTO vs. CLAUDIU BLEONŢ, la Doors Club

TEATRU CONSTANTA. Actorul Claudiu Bleonţ de la Teatrul Naţional din București revine la Constanţa pentru a pune în scenă spectacolul “Novecento” sau “Legenda pianistului 1900“. Piesa este scrisă de Alessandro Baricco (născut în 1958, la Torino), care a obţinut licenţa în filosofie cu o lucrare condusă de cunoscutul filosof Gianni Vatimo și este unul dintre cei mai importanţi scriitori italieni de azi.

Pizza Evo

Traducerea din italiană şi regia piesei aparţin Andrei Negulescu. Piesa tratează viața romanţată a unui mare muzician de jazz, Danny Boodmann T.D. Lemon, supranumit “Novecento”.

Claudiu Bleonţ, joacă rolul naratorului, al muzicianului, interpreteză practic toate rolurile din piesă, fiind în acelaşi timp toate personajele pe care le joacă cu rară dexteritate a trecerii de la unul la celalalt, dovedind ample posibilități de exprimare, mai mult, de întrupare a unui personaj.

Danny Boodmann T. D. Lemon, numit şi “Novecento”, s-a născut pe vapor, în mijlocul oceanului, fără să i se știe părinţii. Copilul a fost găsit pe un pian, în sala de dans de la clasa I şi a devenit un mare cântăreţ de jazz, pe vaporul de pe care se spune că nu a coborât pe pământ.

Piesa dobândeşte caracter de parabolă, vaporul devenind un spațiu pe care se consumă existenţa lui “Novecento” într-o măsură covărşitoare, viaţa lui trecând de la un recital, la altul între New York şi Southsampton. Vaporul este universul artistului, este chiar pământul său, iar pământul devine în modul de raportare a lui Novecento un vapor prea mare.

Artistul reuşeşte, rostind uneori sub fluxul dicteului, să transmită singuratatea și nostalgia de pe mare, să sugereze serile de dans, recitaluri de jazz etc., în postura de “om orchestră”, cu o uriaşă risipă de energie pe care o presupune rolul.

Claudiu Bleont ţine trează atenţia sălii, iar publicul este fascinat să vadă povestea până la capăt.

novecento bleont doorsTot în aceeași seară, publicul constănțean va avea ocazia să îl urmărească pe Mircea Sima în spectacolul monolog „Viața-i complicată”.

DUMINICĂ, 28 mai, de la ora 19.00, la Doors  Club

Prețul unui bilet este 40 de lei.

Accesul publicului la eveniment se va face începând ora 18.oo.

Info și rezervări la tel.: 0763 66 16 22

Biletele se cumpara în avans de la sediul clubului.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?