ACASA » STIRI » Diverse » Noi MODIFICARI in Codul Rutier! Ce li se pregateste “bizonilor” din trafic

Noi MODIFICARI in Codul Rutier! Ce li se pregateste “bizonilor” din trafic

MODIFICARI COD RUTIER. Cativa parlamentari au initiat un proiect de lege ce ar urma sa modifice Codul Rutier si sa-i taxeze pe soferii care atunci cand se afla la volan uita absolut de orice regula a bunului simt, nu doar de regulile rutiere.

Pizza Evo

Initiativa legislativa ar trebui sa descurajeze comportamentul conducatorilor auto care sunt agresivi si care sunt predispusi la a provoca accidente rutiere. Proiectul a fost deja depus in Senat.

Initiatorii au decis sa fie taxat aspru schimbatul succesiv al benzilor pentru depasirea coloanelor, demaratul in tromba, cu scrasnit de roti, claxonat repetat, circulatia cu viteza nejustificat de mica pe altă banda in afara de prima, franarea brusca la revenirea pe banda, mersul cu spatele in scopul intimidarii participantilor la trafic, derapaje controlate si mersul unei masini pe trotuar.

In atentia parlamentarilor se afla si motociclistii. Daca va fi aprobat, acestia ar fi amendati daca sunt prinsi mergand cu motocicleta pe o roata!

Citeste articolul complet AICI

Proiectul noului Cod Rutier se afla in dezbatere publica pana pe 20 februarie 2016, data la care oricine poate trimite observatii sau completari pe adresa de email a Senatului Romaniei. 

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?