ACASA » CALENDAR » “Noaptea Walpurgiei” şi “Chopiniana” la TNOB Oleg Danovski

tnobCompania de balet din cadrul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa prezintă Sâmbătă, 15 Iunie ora 19.00, două spectacole scurte dar fascinante: “Noaptea Walpurgiei” de Charles Gounod, coregrafia Florin Brînduşă şi “Chopiniana”, de Frederic Chopin, în coregrafia Mihail Fokine.

Tabloul „Noaptea Walpurgiei“ este singurul divertisment dintr-o operă care poate constitui un balet în sine. Inspirat din credința populară din Germania care spune că în noaptea dintre 30 aprilie şi 1 mai vrăjitoarele și demonii, spiritele pământului și zânele se dezlănțuie pentru câteva ore sărbătorind primăvara, dragostea şi fertilitatea, baletul „Noaptea Walpurgiei“ în versiunea lui Florin Brînduşă ne aduce în faţa a două dintre cele mai reprezentative cupluri de îndrăgostiţi „damnaţi”- Antoniu şi Cleopatra, Paris şi Elena-, înconjuraţi de Nimfe şi Fauni.

“Chopiniana” sau “Les Sylphides” pe muzică de Frédéric Chopin, este un balet într-un act, dansat în premieră mondială pe scena Teatrului Châtelet, din Paris, pe 2 iunie 1909. Balet blanc (alb), non-narativ, adesea descris ca o “reverie romantică” deoarece este lipsit de intrigă, “Chopiniana” este considerat una dintre capodoperele lui Mihail Fokine, alături de solo-ul “Moartea Lebedei”, creat pentru Anna Pavlova. Printr-o suită de dansuri, tabloul coregrafic evocă reveria unui poet înconjurat de graţioasele silfide. Decorul, rochiile diafane şi coregrafia amintesc de atmosfera romantică din baletul “Silfida”, dansat pentru prima dată de Marie Taglioni.

Solişti: ALISS TARCEA, ELIZA MAXIM, DELIA LUCA, SERGIU DAN, ADRIAN MIHAIU, SORIN GÂLCĂ.

Biletele se pot procura de la casa de bilete din incinta teatrului. Program: Luni – Vineri ora 11-17 şi în seara spectacolului 18-19. Preţul biletelor între 20 lei (elevi, studenţi şi pensionari) şi 40 de lei.

Pentru detalii:

Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa

Tel: 0241.481.460 şi 0723.882.987

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?