ACASA » CALENDAR » NOAPTEA WALPURGIEI şi CARMEN, pe scena TNOB Oleg Danovski

noaptea_walpurgiei__si__carmen___in_premiera_la_constantaCompania de balet din cadrul TNOB “Oleg Danovski” prezintă  spectacolele de balet “Noaptea Walpurgiei” şi “Carmen”. Pe muzica lui Charles Gounod şi a lui Bizet (adaptare Scedrin), spectacolele au ca şi coregrafi două nume cunoscute atât pe plan naţional cât şi internaţional: Florin Brînduşă şi Lee Won Kook. Spectacolele vor avea loc sâmbătă, 5 octombrie, incepand cu ora 19.00.

Tabloul „Noaptea Walpurgiei“ este singurul divertisment dintr-o operă care poate constitui un balet în sine. Inspirat din credința populară din Germania care spune că în noaptea dintre 30 aprilie şi 1 mai vrăjitoarele și demonii, spiritele pământului și zânele se dezlănțuie pentru câteva ore sărbătorind primăvara, dragostea şi fertilitatea, baletul „Noaptea Walpurgiei“ în versiunea lui Florin Brînduşă ne aduce în faţa a două dintre cele mai reprezentative cupluri de îndrăgostiţi „damnaţi”- Antoniu şi Cleopatra, Paris şi Elena-, înconjuraţi de Nimfe şi Fauni.

Celebra şi tragica poveste a frumoasei Carmen, lucratoarea de la fabrica de ţigări, a fascinat încă din 1845 de când a văzut lumina tiparului la Paris sub forma de nuvela, numeroşi coregrafi şi dansatori punând în scenă diverse variante clasice şi moderne. Pe lângă atrăgătorul Don Jose şi pasionalul toreador Escamillo, Lee Won Kook introduce un personaj nou: Jokerul, reprezentând partea umană, sensibilă şi plină de umor a lui Don Jose, în contrast cu duritatea şi seriozitatea soldatului Don Jose.

Solişti: Eliza Maxim, Delia Luca, Aliss Tarcea, Yukimi Otsuka (Japonia), Horaţiu Cherecheş, Sergiu Dan, Adrian Mihaiu.

Biletele se pot procura de la casa de bilete din incinta teatrului:
Luni – Vineri ora 11-17 şi în seara spectacolului 18-19.
Rezervări la tel: 0241481460
Preţul biletelor între 20 lei (elevi, studenţi şi pensionari) şi 40 de lei.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?