ACASA » ALTE EVENIMENTE » NOAPTEA MUZEELOR 2016 la Constanta. Iata ce poti vizita!

NOAPTEA MUZEELOR 2016 la Constanta. Iata ce poti vizita!

NOAPTEA MUZEELOR CONSTANTA 2016. Şi în acest an, în noaptea de 21 – 22 mai, mii de muzee din 30 de ţări europene îşi deschid porţile pentru a primi gratuit vizitatori, în cea mai mare manifestare de profil de pe continent, ajunsă deja la a XII-a ediţie: Noaptea Muzeelor.

De câţiva ani, toate muzeele constănţene participă la acest eveniment, care are un mare succes printre localnici şi turişti.

Muzeul Marinei Române anunţă că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, programul începe la ora 19.00, cu un concert susţinut de Muzica Militară a Forţelor Navale, iar de la ora 20.00 până la miezul nopţii, expoziţia permanentă şi alte trei, temporare, vor putea fi vizitate gratuit.

Cele trei expoziţii temporare ce pot fi vizitate cu acest prilej sunt: „Citadine constănţene”, expoziţie de pictură semnată de Careul Artelor „Amfora“, „Cercetaşii din România”, expoziţie organizată de Cercetaşii Marini din Constanţa, şi „Scurt istoric al Paraşutismului Militar din România“, stand expoziţional organizat de Fundaţia „General Grigore Baştan“.

Şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa va fi deschis publicului între orele 20.00 şi 24.00.

Pasionații de astronomie, dar și constănțenii sau turiștii care sunt în această perioadă pe litoral au ocazia să ia parte la un spectacol unic, oferit gratuit. Manifestarea are loc sâmbătă, 21 mai, între orele 20 și 24.00 la Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Astronom Experience Constanța în colaborare cu CMSN vor deschide porțile Planetariului pentru spectacole, iar Observatorul va fi gazda celor care vor să folosească telescoapele.

Ziua de 21 mai coincide cu Luna Plină, așa că vizitatorii vor avea un spectacol impresionant. Totodată, planeta Jupiter, cea mai mare din sistemul nostru solar, este și ea vizibilă. În același timp, în sala de conferințe din cadrul CMSN au loc proiecții 3D difuzate din 40 în 40 de minute.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?