ACASA » ALTE EVENIMENTE » Noaptea Cercetatorilor Europeni 2018 la VIVO! Constanta

Noaptea Cercetatorilor Europeni 2018 la VIVO! Constanta

EVENIMENTE. CONSTANTA. Vino pe 28 Septembrie la VIVO! alături de liceele și universitățile de la Marea Neagră cu ocazia evenimentului “Noaptea Cercetătorilor Europeni”. Vei avea ocazia să te minunezi în față a zeci de invenții fabuloase venite parcă din altă lume!

Roboți, magneți și imprimante 3D vor colora atmosfera alături de metodele de extragere ale ADN-ului și detalii despre fluorescența clorofilei. Bucură-te de experimentele hazlii ce vor avea loc și de la care vei putea și învață ceva. Noi te așteptăm cu drag între orele 17:00 – 22:00.
Noaptea Cercetătorilor Europeni face parte din seria de evenimente finanțate de către Comisia Europeană prin Programul Cadru de Cercetare și Inovare H2020, acțiunile Marie Sklodowska-Curie (MSCA) și își propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.
c1a90ea3-234a-4172-a383-b3442c6bbe42Prima ediție a avut loc în 2005, iar de atunci şi până în prezent evenimentul a atras peste 1,1 milioane de vizitatori. Noaptea Cercetătorilor oferă oamenilor de știință posibilitatea de a se conecta cu publicul, iar publicului oportunitatea de a descoperi lumea științei și oamenii din spatele experimentelor inedite.
Proiectul se adresează minților curioase, de la entuziaști la sceptici, oferind o gamă largă de activități științifice și educaționale. Ediția din 2017 a atras peste 35.000 de vizitatori în România. Pe termen lung evenimentul atrage noile generații către munca de cercetare și activare profesională în acest domeniu, în interiorul Uniunii Europene și crește respectul publicului larg față de munca nevăzută a cercetătorilor.

Pentru mai multe informații vizitați: noapteacercetatorilor.eu

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?