ACASA » STIRI » Muzica » NICU COVACI: “Ce împăcare? Baniciu îmi cântă de 40 de ani piesele!”

nicu-covaciÎntr-un interviu acordat recent, Nicu Covaci, fondatorul celebrei trupe Phoenix, a vorbit despre problemele şi procesele pe care le are cu foştii săi colegi, Joji Kappl şi Mircea Baniciu. Nicu Covaci a declarat pentru Libertatea.ro că între el şi foştii membri ai Phoenix, nu mai există cale de împăcare.

Pizza Evo

“N-am nimic cu Ioji Kappl, nici cu Baniciu, nici cu Ţăndărică. Sunt muzicieni excelenţi. Altfel n-ar fi cântat niciodată cu Phoenix. Am propus armistiţii, ca să le zic aşa… Vorbe în vânt… Nu vreau decât ca aceşti domni să nu-mi mai cânte piesele. N-am răspuns atacurilor murdare formulate de Baniciu, prietenii m-au sfătuit că n-are rost să mă mânjesc cu noroi… Şi acum, uitaţi unde am ajuns… Defăimat, făcut hoţ. M-am săturat!

Nu mai există cale de împăcare?

Ce împăcare? Baniciu îmi cântă de 40 de ani piesele!

Dar de la ce a pornit scandalul?

Nimeni n-a fost dat afară din Phoenix! Toţi şi-au luat tălpăşiţa când au simţit pe pielea lor cât e de muncă. Normal, au plecat cu firma în frunte, să facă bani pe spinarea altora. Baniciu nu venea la concertele Phoenix, pentru că el cânta la şuşele lui, nu împărţea caşcavalul cu nimeni şi-i convenea. Aşa se întâmplă şi acum. Plus că sponsorii evită originalul.

Trupa Phoenix, in anii '70

Trupa Phoenix, in anii ’70

Baniciu cântă ilegal anumite piese de la Phoenix?

Sigur că da. Păi, eu, Nicu Covaci, am 150 de compoziţii, Joji Kappl vreo 7-8, iar Baniciu doar una! Domnilor, doar una!

Care?

Andrii Popa. Voi ştiţi că eu nu mai cânt această piesă la concertele Phoenix? Au cerut-o oamenii şi le-am explicat că e a lui Baniciu şi că n-o mai pot cânta. Dar pe el îl doare în cot.

CITEŞTE AICI INTERVIUL INTEGRAL

 

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?