ACASA » INTERVIURI » Natanticu: “Ma ajuta foarte mult Tony Grecu”

Şi în acest sfârşit de săptămână, Café d’Art Scena a fost gazda unui show de stand-up comedy, în premieră în Constanţa, cu deja celebrul Cosmin Natanticu, de la Serviciul Român de Comedie, difuzat la PRO TV. În deschiderea evenimentului, publicul a avut parte de o repriză de râs, alături de  comediantul constănţean Andrei Amza.

R.: Cum simţi că a ieşit show-ul din această seară, de la Café d’Art Scena?

Cosmin Natanticu: Am avut emoţii, pentru că am venit în faţa unui public nou şi mi-am dorit ca totul să iasă bine. Succesul unui show ţine de artistul care urcă pe scenă, de starea pe care acesta o are, iar în această seară, totul a ieşit bine. Îmi place locaţia, mai ales pentru faptul că scena este foarte bine amplasată. E extrem de important ca spectatorul să aibă contact vizual cu cel de pe scenă. Nu este prima dată când vin la Café d’Art Scena, am mai fost aici, mai demult, când am început să fac stand-up într-o trupă, alături de alţi trei colegi, în 2009. Eram mai slab atunci… acum m-am îngrăşat! (râde)

R.: Care sunt avantajele pe care ţi le oferă faptul că eşti absolvent de teatru, atunci când urci pe scenă pentru un show de stand-up comedy?

C.N.: Anumite artificii pe care le-am învăţat în facultate şi pe scenă, de-a lungul timpului, îmi prind tare bine. Contează partea de artist din mine, pentru că, în general, nu poţi minţi publicul. Eşti în faţa lor, cu un microfon în mână şi lumea crede în tine sau nu crede, râde sau nu râde. Publicul este cu tine, dacă ştii să îl faci să fie cu tine. Te afli pe scenă, ai microfonul, deci conduci ostilităţile. Este o strategie, este o luptă pe care dacă o pierzi, este numai vina ta. Trebuie să ştii cât să plusezi, când să te opreşti, sunt lucruri pe care le înveţi de-a lungul show-urilor.

R.: Cum îl descrii pe artistul Natanticu, în trei cuvinte:

C.N.: De trei ori artist.

R.: Natanticu, omul…?

C.N.: Mi-ar plăcea ca cei care mă văd pe scenă să facă diferenţa între Natanticu – artistul, şi Natanticu – omul. Orice comediant este trist. În general, el are foarte multe frustrări, pe care le spune pe scenă. Eu sunt un om normal: simplu, modest şi carismatic.

R.: Prin ce este diferit umorul pe care îl faci pe ecran, faţă de ceea ce văd oamenii la show-urile tale de stand-up comedy?

C.N.: Pe ecran am texte deja scrise, în care nu sunt, în niciun caz, vulgar. La stand-up este un limbaj mult mai liber, pe care nu ezit să îl folosesc. În principiu, la TV am un avantaj, mă folosesc foarte mult de faţă, trec ecranul, te iau de gât şi te fac să râzi. La stand-up mă ajut de faţă, dar contează foarte mult ce spun. Un lucru este, însă, foarte important: şi ca artist, şi ca om m-a ajutat şi mă ajută foarte mult Tony Grecu. Pentru mine, el este un mentor, un prieten şi un şef foarte bun, deşi nu îi place să folosesc cuvântul acesta, „şef”. E un om deosebit, pe care îl stimez şi îl voi aprecia toată viaţa mea, pentru că ştie să facă umor, ştie să facă televiziune, ştie multe.

Interviu realizat de Cristina Lazar

Login

Lost your password?