ACASA » TEATRU » „Namaste India“, un super-spectacol de muzică și dans, la TNOB Oleg Danovski

„Namaste India“, un super-spectacol de muzică și dans, la TNOB Oleg Danovski

TEATRU CONSTANTA. Ediția a X-a a Festivalului “Namaste India” aduce în 6 orașe din România – Oradea, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, București și Pitești – un spectacol de muzică clasică și dans clasic, prezentat de două generații de artiști excepționali.

În aceeași seară, veți putea asculta o fascinantă îmbinare a două instrumente de suflat, clarinetul și flautul de bambus, în interpretarea duetului tată-fiu, Gopal și Bhaskar Das.

În a doua parte a serii, Kuchipudi, unul din cele opt stiluri de dans clasic indian, va fi prezentat pentru prima dată la noi în țară de maestra Vyjayanthi Kashi, însoțită de patru studenți ai școlii de dans Shambhavi, printre care și fiica ei, Prateeksha Kashi.

Dansul Kuchipudi provine din regiunea Andhra Pradesh și este interpretat pe muzică clasică carnatică, specifică Sudului Indiei. Avându-și originea în dansurile sacre de templu și bazându-se pe tratatul antic de dramaturgie, Natya Shastra, acest stil captivant se remarcă prin frumusețea costumelor, grația și energia mișcărilor, precum și prin demonstrații de acrobație și de măiestrie tehnică, cum ar fi interpretarea unor bătăi ritmice cu picioarele așezate pe un platou metalic.

VYJAYANTHI KASHI este una dintre cele mai respectate interprete de dans clasic din India, cu o carieră ce cuprinde un spectru impresionant de domenii – spectacol, coregrafie, pedagogie, actorie, cercetare și organizare de evenimente. Creațiile sale au fost prezentate în festivaluri naționale și internaționale din peste 28 de țări. Vyjayanthi este apreciată nu doar pentru înțelegerea ei profundă a artei dansului Kuchipudi, ci și ca actriță de televiziune și teatru și pentru munca ei în calitate de coregraf, profesor și terapeut.

Tatăl său a fost director de teatru și unul dintre pionierii dramaturgiei în limba kannada. După o pregătire inițială în dansul Bharatanatyam și teatru, Vyjayanthi a ales ulterior dansul Kuchipudi, perfecționându-se cu maeștri legendari precum B

Sâmbătă, 7 IULIE, de la ORA 19:00, la Teatrul Național de Opera si Balet „Oleg Danovski“ Constanța

Pentru rezetvări și mai multe informații: 0731 659 165

Preț bilete: Categoria I 45 RON, Categoria II 35 RON, Categoria III 25 RON

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?