ACASA » ALTE EVENIMENTE » Muzeul Memoriei, o expoziție multimedia la Centrul pentru Tineret „Jean Constantin“

Muzeul Memoriei, o expoziție multimedia la Centrul pentru Tineret „Jean Constantin“

EXPOZITII CONSTANTA. Ce anume din trecutul tău te face cine ești astăzi? Ca să-ți răspunzi, începe prin a explora Muzeul Memoriei: expo, între 28 și 3 noiembrie, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”.

O expoziție multimedia ce își propune să ne apropie de istoria trăită de cei de la începutul secolului prin fotografii, jurnale, amintiri, instalații sonore și realitate virtuală.

Expoziția are arhitectura unui drum-poveste, cu instalații ce devin piese ale memoriei colective. Vei descoperi povești alternative la istoria instituționalizată, compuse din fragmente de vieți ale unor persoane fără decorații sau medalii, care ar fi putut face parte dintre apropiații oricăruia dintre noi.

Prin expoziție, ne reimaginăm și umplem golurile lăsate de generațiile trecute. Repovestim vizual, sonor, animat și tridimensional tot ce ne-au spus sau au încercat să ne spună ei — uneori prin viu-grai, alteori prin gesturi sau tăceri apăsătoare.

Muzeul Memoriei (www.muzeulmemoriei.ro) este un loc al amintirilor în care trecutul se unește cu prezentul pentru a căuta în istoria fiecăruia perspective noi, uitate sau ignorate. Muzeul Memoriei este o ințiativă Punctart ce vrea să ridice o întrebare: suntem noi memoria care se naște din cursul și pe parcursul istoriei gândite și trăite?

Program:

Luni- Vineri, 29 octombrie – 2 noiembrie, 18.00- 22.00
Sâmbătă, 3 noiembrie, orele 15-22.

Intrarea liberă!

Descoperă mai multe pe www.muzeulmemoriei.ro/expo

Muzeul Memoriei: expo este finanțat prin programul In stare de bine, susținut de Kaufland Romania, implementat de FDSC (www.instaredebine.ro) și cofinanțat de AFCN.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?