ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Moment unic la Ovidiu. A fost dezvelit ansamblul statuar ce îl reprezintă pe marele poet latin

Moment unic la Ovidiu. A fost dezvelit ansamblul statuar ce îl reprezintă pe marele poet latin

STIRI CONSTANTA. Miercuri, la Ovidiu, a avut loc evenimentul ce marchează sfârșitul manifestărilor culturale dedicate Bimilenarei Ovidius, desfășurate pe parcursul a doi ani. Sute de persoane au participat la dezvelirea ansamblului statuar „Poet Ovidiu”, ca moment de recunoaștere identitară și culturală a orașului.

Evenimentul a început de la ora 11.00, la Casa de Cultură „Elena Roizen”, cu simpozionul „Ovidienii“. Au luat cuvântul rectorul Universității Ovidius, prof.univ.dr., Sorin Rugină, și mulți alți invitați, cunoscători ai operei ovidiene.

În cadru evenimentului, pe scenă au urcat primarul George Scupra și sculptorul basarabean Vladlen Babcinetchi, cel care a lucrat luni de zile pentru a-i da chip poetului și muzelor sale. Cu lacrimi în ochi, vădit emoționat, tânărul artist a mulțumit pentru încrederea autorităților locale, care i-au lăsat pe mână un asemenea proiect.

Ansamblul statuar „Poet Ovidiu” este compus din trei statui, avându-l în centru pe marele poet latin.

Alături de Paula Seling, oamenii au intonat imnul național al României, în timp ce statuia era descoperită de sub un uriaș tricolor. Din cauza vântului și a înălțimii monumentului, Ovidius s-a lăsat greu dezvăluit de sub drapel, însă, în aplauzele mulții a cedat.

La final, sub semnul Centenarului Marii Uniri, primarul George Scupra a dat citire unui mesaj pentru generațiile viitoare, cărora le-a lăsat datoria de a duce mai departe această uriașă moștenire culturală. Mesajul a fost zidit într-un „altar” al timpului pentru ca peste încă o sută de anii, generațiile viitoare să dea glas acestui mesaj.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?