ACASA » STIRI » Diverse » Modificari in CODUL RUTIER. Soferii ramasi fara permis isi pot RASCUMPARA punctele de penalizare!

Modificari in CODUL RUTIER. Soferii ramasi fara permis isi pot RASCUMPARA punctele de penalizare!

RASCUMPARARE PUNCTE DE PENALIZARE. Unda verde bizonilor si beizadelelor din trafic! Un proiect de lege, prin care se doreste modificarea din temelii a Codului Rutier, are un articol in urma caruia soferii ramasi fara permis de conducere vor avea posibilitatea de rascumparare a punctelor de penalizare, transmite reporterntv.ro

Pizza Evo

Astfel, cei cu portofelul gros, vor avea posibilitatea de a evita cumularea celor 15 puncte ce conduc automat la suspendarea dreptului de a conduce. Bineinteles, cei care isi vor permite rascumparare punctelor de penalizare, vor fi tot aceia care si-au permis pana acum sa fenteze legea prin acordarea de spaga politistilor primitori. Doar ca acum treaba se va face legal.

Articolul 401 din proiectul legislativ a fost depus la Senat pentru dezbatere si inregistrat cu nr. B710 din data de 22.12.2015 se refera la rascumpararea fiecarui punct de penalizare:

Art.401 – (1) Fiecare punct de penalizare aplicat poate fi rascumparat pana in momentul in care a intervenit de drept, suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule, ca masura administrativa, iar contravenientul face dovada achitarii amenzii contraventionale aplicate prin procesul-verbal respectiv. (2) Un punct de penalizare reprezinta valoric un punct amenda“.

Practic, un punct de penalizare va putea fi cumparat, iar valoarea unui punct va fi egala cu valoarea unui punct-amenda. In prezent, un punct-amenda valoreaza 105 lei, reprezentand 10% din salariul minim pe economie.

Articol complet AICI

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?