ACASA » STIRI » Diverse » Modificări aduse la Legea anti-fumat. Se va putea fuma din nou în spaţii închise

Modificări aduse la Legea anti-fumat. Se va putea fuma din nou în spaţii închise

LEGEA ANTI-FUMAT 2018. O nouă modificare adusă controversatei Legi anti-fumat a ajuns pe masa Camerei Deputaţilor. De această dată, se pare că modificările nu vor mai fi atât de aspre împotriva fumătorilor, ba chiar le va permite acestora să fumeze din nou în spaţii închise.

Modificarea legislativă, ce a fost făcută în Senat, este propusă de senatorul de Constanţa, Nicolae Moga. Acesta susţine că fumătorilor ar trebui să li se permită să fumeze în spaţii închise, dar cu condiţia ca localurile să fie dotate şi prevăzute cu instalaţii speciale.

Aşa cum există şi în străinătate, în aeroporturi, de exemplu, unde sunt spaţii speciale, aşa am modificat şi noi legea. Noi la Senat am modificat sau, cu instalații speciale de scos fumul, de umidificare a aerului, adică special amenajate. Acum să vedem dacă (n.r. legea) o bagă pe ordinea de zi. Obligat trebuie să o treacă pe ordinea de zi pentru că noi am trecut-o la Senat. Dacă o bagă pe ordinea de zi și nu o discută, atunci poate să treacă tacit cu modificările de la Senat. Dacă o modifică, ea este decizională la legea fumatului. Am modificat legea luând detalii din legislaţia europeană. Din punctul meu de vedere, nu-i putem neglija pe cei şase milioane de fumători“, a declarat senatorul Nicolae Moga.

Moga a mai precizat că în mai multe state europene, această lege a fost modificată de mai multe ori, cum ar fi în Germania, de 4 ori, în Franţa de 3 ori şi Spania, unde s-a încercat o revizuire a legii fumatului.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?