ACASA » STIRI » Modificare importanta in CODUL RUTIER. Afla cum ii va afecta pe constanteni!

politist-rutiera-400x300-laszlo-mihalyÎncepând cu data de 19 ianuarie conducatorii auto se vor supune unor noi exigențe în traficul rutier. Astfel, conducătorii de mopede vor fi obligați să deţină permise de conducere dacă vor dori să circule pe șosea. Poliţiştii constănţeni afirmă că această măsură vine ca urmare a numărului mare de accidente rutiere în care sunt implicate scutere. Şcoala de şoferi pentru mopede costă între 600 şi 800 de lei.

Categoria din care fac parte şi mopedele se va numi „AM”. Până acum, cei care voiau să meargă cu scuterul aveau nevoie doar de un atestat de la o şcoală de şoferi. De pe 19 ianuarie, odată cu intrarea în vigoare a noului cod rutier, mopediştii vor fi obligaţi să facă şcoala de şoferi şi, de asemenea, să dea un examen. In caz contrar, dosar penal pentru cei care nu se conformează

În cazul în care persoana respectivă deţine deja un permis de conducere pentru alte categorii de vehicule, acesta nu va mai trebui să obţină un alt permis. Din acest an, doar bicicletele vor putea fi conduse fără să fie nevoie de permis. Permisul de conducere va fi valabil timp de 5-10 ani, iar atunci când va fi necesară reînnoirea, şoferii vor fi obligaţi să facă un control medical.

Mai multe pe Cuget Liber

Foto: MediaFax.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?