ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Măsuri de IARNĂ! Primăria Ovidiu a pregătit SPAŢII DE CAZARE în caz de URGENŢĂ

Măsuri de IARNĂ! Primăria Ovidiu a pregătit SPAŢII DE CAZARE în caz de URGENŢĂ

STIRI CONSTANTA. Pentru că, potrivit ANM, se anunţă o iarnă grea, administraţia locală din Ovidiu a anunţat că au fost puse la punct toate pregătirile pentru ca oraşul să poată face faţă situaţiilor de iarnă cu viscol şi precipitaţii abundente de zăpadă.

Primăria Ovidiu a prioritizat bătrânii care nu se mai pot îngriji singuri şi riscă să fie doborâți de frig. În acest sens, angajații Primăriei din cadrul Seviciului de Asistență Socială au întocmit o listă cu persoanele vulnerabile. Aşa cum s-a mai procedat şi în anii trecuţi, la nevoie, la domiciliile bătrânilor vor fi trimise persoane care le vor sparge lemne şi chiar le vor face focul în sobă.

De asemenea, persoanele din alte localităţi, care vor rămâne blocate în nămeți sau sunt prinse de coduri de viscol pe raza de competență a localității, vor beneficia de asistenţă la deszăpezire, transport şi cazare.

Am pregătit deja câteva locaţii, cum ar fi, de exemplu, Centrul Cultural din satul Poiana, de exemplu, sau Centrul Cultural şi Clubul Sportiv din oraşul Ovidiu. Chiar şi în Primărie avem un spaţiu cu astfel de destinaţie. Au fost cazuri în care a fost nevoie să îi ducem, chiar, la hotel, pentru a-i ajuta cu spaţiu de dormit“, a declarat George Scupra, primarul orașului Ovidiu.

Anul trecut, aproximativ 50 de persoane au necesitat acest tip de asistență.

De asemenea, toate unitățile de învățământ – grădinițe și școli au fost verificate și vor avea căldură toată iarna.

Elena Mateescu, directorul Agenției Naționale de Meteorologie (ANM) a anunţat că temperaturile vor scădea îngrijorător de mult, iar disconfortul va fi extrem de pronunțat. Directorul ANM a subliniat că România are încă un climat temperat-continental, chiar dacă observăm o prelungire a verilor și a iernilor, în ultimii ani. Totuși, se pare că va fi una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani, cu perioade lungi de viscol și ninsori abundente.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?