ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » MARATONUL NISIPULUI. Peste 1.000 de persoane vor alerga la Mamaia!

MARATONUL NISIPULUI. Peste 1.000 de persoane vor alerga la Mamaia!

MARATONUL NISIPULUI 2017. Staţiunea Mamaia găzduieşte a patra ediţie a evenimentului internaţional, Maratonului Nisipului. Pe nisip, vor alerga peste 1.000 de iubitori ai sportului, atât din România, cât şi din străinătate, iar peste 120 dintre ei îşi vor capacita toate forţele pentru a termina cu brio cei 42 de kilometri pe nisip.

Evenimentul se va desfăşura duminică, 26 martie, începând cu ora 10.00.

Maratonul Nisipului cuprinde atât probe competitive, pe distanţe de 42, 21, respectiv 10 kilometri, cât şi crosul Family Run, de un kilometru, ce are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora.

Maratonul este una dintre primele competiţii sportive de anduranţă din Europa care se desfăşoară integral pe nisip, este şi un mijloc inedit de promovare a sportului de masă și a litoralul românesc la nivel internațional, staţiunea Mamaia fiind de câţiva ani punct de atracţie pentru sportivii internaţionali.

Alergare pentru salvarea nou-născuţilor

Şi la această ediție, participantii vor alerga pentru o cauză nobilă, şi anume scăderea ratei mortalității infantile neonatale, care a atins cote alarmante în Constanţa (de 3 ori mai mare decât media europeană).

Fondurile strânse în cadrul crosului Family Run vor fi direcţionate pentru reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța, prin proiectul social iniţiat de Asociația Dăruiește Aripi.

Premii substanţiale pentru câştigători

Sponsorii competiţiei au pregătit premii în valoare totală de 26.600 de lei, 22 de premii pentru categoria Open, 108 premii pentru cele 6 categorii de vârstă și premiul suplimentar pentru doborârea recordului cursei la proba de maraton, care a fost stabilit la ediția trecută, de Ghenadie Timbalist (2 ore 36 minute şi 2 secunde) şi Nicoleta Ciortan (3 ore 17 minute şi 18 secunde), în valoare de 500 de lei. În același timp, premiate vor fi și primele 5 familii clasate la crosul Family Run.

maratonul nisipului 2017Ridicarea kit-urilor de concurs şi încheierea perioadei de înscriere

Participanții sunt așteptați să ridice kit-urile de concurs din Vivo! Constanţa, în zilele de vineri (24 martie) şi sâmbătă (25 martie), în intervalul orar 10.00 – 22.00, în zona Food Court.

Înscrierile la Maratonul Nisipului 2017 se pot face pe maratonulnisipului.ro

Competiţia este organizată de Asociația Sportivă “SanaSport” și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

Asociaţia Sportivă SanaSport este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în 2013, care are ca obiective majore promovarea importanței sportului pentru societate și îmbunătățirea condiției fizice și a stării de sănătate în rândul locuitorilor din municipiul Constanța.

Pentru proiectele sale social-sportive, Asociația “SanaSport” a fost nominalizată la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta” (secțiunea Sport), ediția 2016 şi 2017.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?