ACASA » STIRI » Diverse » MAI interzice PARCAREA PE TROTUAR. O nouă lege va permite ridicarea maşinii!

MAI interzice PARCAREA PE TROTUAR. O nouă lege va permite ridicarea maşinii!

PARCARE PE TROTUAR INTERZISA. Ministerul Afacerilor Interne a iniţiat două acte normative prin care se reglementează procedura de ridicare a maşinilor şi se introduce ca regulă interzicerea parcării pe trotuar.

Pizza Evo

Aceste aspecte au fost prezentate de mai mulţi reprezentanţi ai MAI, într-o dezbatere publică a proiectului hotărârii Guvernului pentru completarea Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi a proiectului de lege pentru modificarea şi completarea aceleiaşi ordonanţe.

Potrivit precizărilor reprezentanţilor MAI, aceste acte normative au fost iniţiate ca urmare a unor hotărâri judecătoreşti date de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de Curtea de Apel Bucureşti, prin care s-a decis că ridicarea de maşini nu se mai poate realiza pe baza hotărârilor consiliilor locale şi prin care Guvernul a fost obligat să emită proceduri în acest domeniu. Au fost astfel iniţiate un proiect de HG care reglementează procedura de ridicare a maşinilor şi un proiect de lege care să introducă responsabilităţi şi pentru autorităţile locale care vor gestiona această activitate.

Trebuie să plecăm puţin de la principiul de bază. Noi avem acum o modificare a unei hotărâri de Guvern care ne lasă într-un spaţiu şi într-un text al ordonanţei pe care îl avem în vigoare şi noua lege, în care noi am stabilit nişte cazuri în care se ridică (maşinile – n.r.), cazuri distincte, identificate, ca să nu mai avem discuţii că acolo s-a ridicat sau acolo nu s-a ridicat, să nu ridicăm între blocuri, să nu ridicăm în zonele unde nu o impune într-adevăr situaţia. (…) Hotărârea o punem în aplicare ca urmare a deciziei Înaltei Curţi. Dar noi încercăm să rezolvăm toată problema prin acel proiect de lege, unde rezolvăm întregul cadru legal al opririlor, staţionărilor şi ridicărilor”, a explicat Florentin Brăcea, şeful Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române, în dezbaterea care a avut loc la Centrul Cultural al MAI, transmite Agerpres.

El a precizat că în prezent pot fi ridicate doar maşinile de pe partea carosabilă.

Acum se pot ridica maşinile doar de pe partea carosabilă. Noi, în noul proiect de lege, (…) am zis că se pot ridica şi maşinile de pe trotuar şi instituim nişte reguli pentru parcarea pe trotuar – să fie unde locul permite acest lucru, unde avem marcaje, unde avem indicatoare, unde administratorul drumului şi-a dat un aviz şi bineînţeles ne solicită nouă, Poliţiei Rutiere, acest lucru”, a spus Florentin Brăcea.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?