ACASA » CALENDAR » MADAMA BUTTERFLY, la TNOB Oleg Danovsky

Una dintre cele mai celebre opere din lume vine pe scena de la Constanta. Faimoasa compozitie a lui Giacomo Puccini va fi jucata la Teatrului National de Opera si Balet Oleg Danovski.

Pizza Evo

Actiunea operei, bazata pe nuvela lui John Luther Long si prelucrata de David Belasco, se desfasoara in Japonia, la Nagasaki, sfarsitul seccolului XIX. Este o realizare completa a unei drame puternice ce dezvaluie caracterul si emotiile profunde ale personajului principal.

Un ofiter american, Pinkerton paseste pe solul Japoniei de atunci, un taram ce isi pastra traditiile si principiile neclintite. Atras de frumusetea, delicatetea si naivitatea unei frumoase gheise, se casatoreste cu ea temporar, doar pentru a profita in perioada sederii sale in Japonia de beneficiile unei casatorii. In timp ce ofiterul se gandeste ca se va intoarce in America si ca isi va gasi o alta sotie acolo, Cio-Cio-San (Cio-Cio, in japoneza inseamna fluture) este entuziasmata ca si-a unit destinul cu cel al unui american, se indragosteste si renunta la tot pentru a fi fericita alaturi de el. Imediat dupa casatorie, Pikerton paraseste Japonia. Tanara gheisa il asteapta pret de trei ani, fara a primi niciun semn de la el, dar extrem de convinsa ca acesta se va intoarce la ea, mai ales ca impreuna aveau un copil. Ofiterul se intoarce in Japonia, dar impreuna cu noua lui sotie din America, Kate. Pinkerton s-a intors pentru a lua copilul pe care Kate s-a oferit sa-l creasca. Distrusa, cu onoarea calcata in picioare, Cio-Cio-San decide sa isi puna capat zilelor.

Opera se desfasoara in trei acte, pe parcursul a aproximativ doua ore si jumatate, iar muzica va fi sub bagheta dirijorului Koichi Inoue. Pe scena vor urca Setsuko Iizuka, Lucia Mihalache, Razvan Sararu, Catalin Toropoc, Ionela Duma, Doru Iftene, Marius Eftimie, Constantinm Acsinte, Laurentiu Severin, Razvan Pap si Bogdan Sandu.

Madama Butterfly se va juca duminica, 5 februarie, incepand cu ora 18.00. Pentru rezervari de bilete puteti suna la Agentia TNOB, la numarul 0241 481 460, de luni pana vineri intre orele 10:00 – 17:00

 

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?