ACASA » ALTE EVENIMENTE » Lucrarile lui REMBRANDT la Constanta! Expozitie la Muzeul de Istorie si Arheologie

Lucrarile lui REMBRANDT la Constanta! Expozitie la Muzeul de Istorie si Arheologie

EXPOZITIE REMBRANDT. Dupa anuntarea expozitiei inedite cu lucrarile lui Salvador Dali de la Muzeul de Arta, de data aceasta Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie anunta un vernisaj de exceptie, cu lucrari semnate de unul dintre cei mai cunoscuti artisti din lume: Rembrandt

Expoziţia Rembrandt, “Apogeul artei gravurii“, va avea vernisajul pe 2 mai.

“Apogeul artei gravurii” este o colectie de 273 de gravuri semnate de artistul olandez Rembrandt Harmenszoon van Rijn, ce va putea fi vizitata pana in luna septembrie.

Euro Art Luxemburg reuneste una dintre cele mai mari colectii de arta private din Europa, cu circa 5.000 de capodopere semnate de: Marc Chagall, Marcel Vertes, Mane Katz, Pablo Picasso, Max Ernst, Joan Miro si Salvador Dali.

Rembrandt (1606 – 1669) este considerat a fi unul dintre cei mai mari pictori din istoria Europei si cel mai important din istoria Olandei. A trait in Epoca de Aur, dobandind succes inca din tinerete. Poate in prezent este cel mai bine cunoscut pentru autoportretele sale, atat de sincere si de oneste incat trasaturile fetei se transforma intr-o oglinda a gandurilor si sentimentelor.

“The Night Watch” este cea mai mare pictura de Rembrandt. Isi trage numele de la faptul ca atunci cand a fost redescoperita era atat de inegrita de vreme incat cu greu se puteau “citi” in ea personejele, parand intr-adevar o scena care avea loc noaptea. Dupa ce pictura a fost curatata s-a ajuns la conclutia ca muschetarii din scena sunt asezati de fapt in plina lumina si ca evenimentul imortalizat se petrece ziua in amiaza mare.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?