ACASA » STIRI » Muzica » Loreen, suedeza care a dominat Eurovision 2012

Eurovision 2012 s-a incheiat  in Baku (Azerbaijan) castigatoare fiind desemnata piesa “Euphoria”, o victorie previzionata si de aprecierile presei internationale. Interpreta suedeza Loreen, 28 de ani, a smuls cele mai multe voturi, 372 la numar, fiind urmata de Rusia cu 259 de voturi si Serbia cu 214 voturi.

Reprezentanta Romaniei, trupa Mandinga, s-a clasat pe locul 12, cumuland 71 de puncte. Romania a primit punctajul maxim (12 puncte) de la Republica Moldova si a fost pe locul al doilea in clasamentul Spaniei, cu 10 puncte, insa nu s-a mai regasit pe primele trei pozitii (cu 12, 10 si respectiv 8 puncte) in clasamentul unei alte tari.

La fiecare editie Eurovision se observa cum tarile vecine se voteaza intre ele, iar calitatile participantilor nu sunt apreciate la adevarata lor valoare. Delegatia Romaniei a acuzat organizatorii de sabotaj in momentul in care casca Elenei Ionescu s-a defectat la semifinala, artista fiind nevoita sa cante bazandu-se doar pe ecoul din sala. Nu trebuie sa uitam ca totusi tara noastra s-a clasat pe locul 12 din 46 de tari, iar Marea Britanie si Norvegia, doua mari puteri in Europa, au fost codasele clasamentului in finala Eurovision.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?