ACASA » STIRI » Diverse » Legea “VACANTEI” a trecut de Parlament! Cum veti putea pleca in concediu pe banii companiei

Legea “VACANTEI” a trecut de Parlament! Cum veti putea pleca in concediu pe banii companiei

LEGEA VOUCHERELOR DE VACANTA. Parlamentarii au votat legea prin care angajatorii le pot oferi salariatilor, in loc de prime, asemenea tichete de vacanta. Valoarea lor maxima nu trebuie sa depaseasca sase salarii minime, adica aproximativ sase mii de lei, iar banii trebuie cheltuiti doar in unitatile turistice din tara.

Pizza Evo

Cum salariul minim va crește la 1.050 lei de la 1 iulie, voucherele de concediu acordate nominal pot ajunge la 6.300 de lei. Reglementarile aprobate de catre deputati vor fi aplicate in 30 de zile de la intrarea in vigoare a legii.

lege-vouchere-de-vacanta

Indiferent ca lucreaza la stat sau la privat, din aceasta vara, toti angajatii pot beneficia de vouchere de vacanta, suma urmand sa fie dedusa mai apoi din impozitele si taxele angajatorilor.

Angajatii din sistemul privat pot beneficia de vouchere de vacanta sau de prima de vacanta, pe care angajatorul le acorda in urma negocierii, iar in sistemul public, in urma unui amendament adoptat, vor beneficia doar de vouchere de vacanta nu si de bani sau prime de vacanta.

De asemenea, angajatorii nu sunt obligati sa ofere astfel de vouchere, insa daca le acorda nu vor plati impozite. Ca sa intre in vigoare, legea tichetelor de concediu trebuie promulgata de presedintele Klaus Iohannis.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?