ACASA » STIRI » Diverse » Legea ANTIFUMAT a trecut de Camera Deputatilor!

Legea ANTIFUMAT a trecut de Camera Deputatilor!

LEGE FUMAT INTERZIS IN SPATII PUBLICE. Legea antifumat, prin care se interzice fumatul in spatiile publice inchise, dar si in spatiile deschise, daca in apropiere se afla un loc de joaca, a trecut de Camera Deputatilor. Ea a fost votata de parlamentari de la toate formatiunile. Au fost 164 de voturi “pentru”, 26 – “impotriva” si 20 de abtineri, transmite digi24.ro

Din lege a fost eliminat articolul ce fusese contestat de Consiliul Concurentei, cel care prevedea sa fie interzisa afisarea pachetelor de tigari in spatii obligatorii de trecere.

Legea nu permite amenajarea de spatii speciale pentru fumat in cladiri de utilitate publica si institutii. Sunt doar doua exceptii: penitenciarele de maxima siguranta si aeroporturile, unde pot fi amenajate spatii speciale pentru fumat.

Sanctiunile sunt de la 100 de lei la 500 de lei pentru persoane fizice si de la 5.000 pana la 15.000 de lei pentru persoanele juridice care nu respecta legea.

Localurile care nu respecta legea pot fi suspendate sau inchise. Legea poate fi contestata la Curtea Contitutionala in termen de cinci zile, apoi va merge la promulgare la presedintele Klaus Iohannis. Acesta o poate ataca, daca va considera ca este cazul.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?