ACASA » STIRI » Diverse » Lege noua! Orice magazin, OBLIGAT sa schimbe in 15 zile, la cerere, produsul cumparat

Lege noua! Orice magazin, OBLIGAT sa schimbe in 15 zile, la cerere, produsul cumparat

LEGE SCHIMBARE RETURNARE PRODUSE. Inceapand de duminica, 28 februarie, a intrat in vigoare Ordonanta Guvernului nr. 6 din 2016, prin care se schimba legea vanzarii produselor. Cea mai importanta modificare se refera la posibilitatea returnarii produsului in maximum 15 zile de la achizitionare.

Pizza Evo

Astfel, comerciantii sunt obligati sa preschimbe produsul returnat de client intr-un termen de 15 zile calendaristice. Practica aceasta exista deja la mai multe magazine de haine sau incaltaminte si la magazinele online.

Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilita de comun acord, in scris, intre vanzator si consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele.

Perioada de timp nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul, dupa caz, a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate a produsului, sau a predat produsul vanzatorului sau persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare – primire. Vanzatorul are aceleasi obligaţii pentru produsul inlocuit ca si pentru produsul vandut initial“, se precizeaza in Ordonanta.

Pana la intrarea in vigoare a Ordonantei, magazinele puteau alege daca preschimba sau nu un produs vandut. Majoritatea magazinelor mari dau posibilitatea clientilor sa schimbe un produs achizitionat intr-un termen de pana la 30 de zile de la achizitionare, indiferent de motiv, daca produsul cumparat este adus inaoi nedeteriorat. Totusi, exista inca suficiente magazine care refuza sa schimbe produsul cumparat sau sa ofere banii înapoi, la cerere.

Citeste articolul complet AICI

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?