ACASA » TEATRU » Lansare de carte Matei Visniec si spectacolul “Sobolanul Rege”

Lansare de carte Matei Visniec si spectacolul “Sobolanul Rege”

TEATRU CONSTANTA. Teatrul de Stat Constanta invita iubitorii de teatru si literatura, sambata, 23 aprilie, ora 17.00, la o conferinta de presa urmata de lansarea romanului Iubirile de tip pantof, Iubirile de tip umbrela…, de Matei Visniec.

Pizza Evo

De la ora 19.00 sunteti invitati la spectacolul Sobolanul rege, al carui autor este invitatul nostru de onoare , prozatorul, dramaturgul si jurnalistul Matei Visniec.

La eveniment vor participa personalitati de seama ale criticii teatrale din Romania.

Volumul Iubirile de tip pantof Iubirile de tip  umbrela…  va fi prezentat de prof. univ. dr. Cristina Tamas, regizorul si directorul artistic al Teatrului de Stat Constanta, Radu Dinulescu.

iubirile de tip pantofTipologia stabilita de Matei Visniec, care da titlul noului sau roman, ii include si pe cititori. Exista cititori de tip pantof si cititori de tip umbrela.

Cititorul de tip pantof este disciplinat si rabdator, are incredere in autor, incepe cartea de la primul cuvint si o inchide dupa ce ajunge la ultimul, fara sa fi sarit nici macar o virgula.

Cititorul de tip umbrela priveste nelinistit jocul cuvintelor, parcurge cartea pe sarite, se intoarce la unele pasaje, pe altele le traverseaza in diagonala, aprofundeaza numai daca il captiveaza textul si, nu de putine ori, incheie cartea citind inceputul.

Lectura acestui roman de calatorie – prin lumea ideilor, prin istoria misterului teatral, dar si prin tinutul miraculos al Proventei – va constitui pentru ambele categorii de cititori o experienta spirituala „tectonica” (in aceste pagini se ciocnesc doua placi tectonice: prima este un continent de viata traita, iar a doua este paradisul voluptuos al fictiunii), dar va functiona si ca un test.

Nu ezitati sa va urmati instinctul si sa incercati sa descoperiti daca sinteti un cititor de tip pantof sau un cititor de tip umbrela.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?