ACASA » ALTE EVENIMENTE » Lansare a PRIMULUI ghid de Securitate si Sanatate in activitatile de voluntariat

Lansare a PRIMULUI ghid de Securitate si Sanatate in activitatile de voluntariat

GHID SECURITATE VOLUNTARIAT. Federatia VOLUM, in parteneriat cu Asociatia Romana pentru Securitate si Sanatate in Munca lanseaza „Ghidul de Securitate si Sanatate in activitatile de voluntariat” – instrument dedicat organizatiilor neguvernamentale si institutiilor publice care implica voluntari pentru a asigura indeplinirea cerintelor privind securitatea si sanatatea in activitatile desfasurate.

Pizza Evo

Evenimentul de lansare va avea loc joi, 28 aprilie, de la ora 10.00, la sediul Crucii Rosii, str. C-tin Bratescu, nr. 71.

Click AICI pentru INSCRIERE LA EVENIMENT

Initiativa face parte din proiectul „Cartea de Identitate a Voluntariatului – Calitate, Impact si Valoare”, desfasurat de Federatia VOLUM, finantat prin Granturile SEE 2009- 2014 in cadrul Fondului ONG.

Facebook Federatia Volum

Odata cu intrarea in vigoare a Legii Voluntariatului nr. 78/2014, contractul de voluntariat este obligatoriu si este incheiat intre organizatia-gazda si voluntar. Acesta are doua anexe importante, care fac parte integranta a contractului: fisa de voluntar si fisa de protectie a voluntarului. Aceasta din urma face legatura cu Legea Securitatii si Sanatatii in Munca 319/2006, unde sunt mentionate activitatile realizate de catre voluntari.

Insa normele de aplicare nu sunt adaptate acestui sector, care este diferit de activitatile de munca, desfasurate conform Codului Muncii. Diferentele majore se datoreaza, in principal, frecventei cu care se desfasoara astfel de activitati, inexistentei unor activitati stabilite si reglementate conform Codului Clasificarilor Ocupatiilor din Romania. De asemenea, activitatile de voluntariat sunt activitati desfasurate in sprijinul si pentru dezvoltarea societatii, astfel incat sunt implicati beneficiari directi si/sau alte institutii publice.

Federatia VOLUM a constatat absenta unor strategii nationale pentru voluntariat care sa abordeze probleme ce tin de securitate si sanatate in lucrul cu voluntarii. In consecinta, VOLUM a initiat un demers, printr-un parteneriat cu Asociatia Romana de Securitate si Sanatate in Munca, pentru a dezvolta o procedura simplificata a legislatiei din domeniul SSM, adaptata nevoilor acestui sector, formand astfel un grup de lucru, alaturi de experti SSM si organizatii neguvernamentale, din domenii de activitate diferite.

De asemenea, in iulie 2015, Federatia VOLUM a lansat prima retea de experti in Securitate si Sanatate in Munca, formata in prezent din 20 de specialisti sau inspectori SSM, din cadrul organizatiilor membre ale Federatiei VOLUM, din mai multe judete: (Bucuresti, Brasov, Craiova, Constanta, Neamt, Cluj, Ialomita, Hunedoara, Suceava, Vrancea, Calarasi, Buzau, Bistrita), in cadrul carora vor avea loc astfel de evenimente in perioada 27-28 aprilie.

Fundatia Tineri pentru Tineri, Asociatia Lindenfeld, Asociatia Help Autism, Asociatia Desenam Viitorul Tau, Asociatia Empower , membre in cadrul Federatiei VOLUM si in cadrul acestei retele, lanseaza invitatia catre organizatiile neguvernamentale de a participa in cadrul evenimentului de lansare a „Ghidului de Securitate si Sanatate in activitatile de voluntariat”.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?