ACASA » FESTIVALURI » Începe Festivalul Mondial de Arte “Ovidius”

Începe Festivalul Mondial de Arte “Ovidius”

FESTIVAL ARTE CONSTANTA. Festivalul Mondial de Arte şi Interculturalitate “Ovidius” 2017 este singurul festival creat şi organizat special pentru celebrarea Anului Omagial “Ovidius”. A fost gândit ca un concept integrat de sincretizare a artelor în cinci dimensiuni: teatru, film, coregrafie, artă plastică şi poezie.

Pizza Evo

Festivalul Mondial de Arte şi Interculturalitate are, de asemenea, şi o dimensiune arhivistică şi de recuperare a istoriei recente, prin realizarea unui documentar la 50 de ani de la semnarea Tratatului de înfrăţire între Sulmona şi Constanţa, o mărturie extrem de importantă a deschiderii administraţiei locale către Uniunea Europeană.

Totodată, festivalul are şi o puternică dimensiune turistică, ţinând cont de faptul că se va desfăşura în sezonul estival.

Proiectul este realizat de ASOCIAȚIA ECSIA SOCIAL ORG în parteneriat cu Universitatea “Ovidius” din Constanța, Primăria Oraşului Sulmona, perpetuând astfel o bună tradiţie a colaborării dintre cele două oraşe, Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski”, Associazione Culturale ”Giostra Cavallereasca di Sulmona” și Teatrul pentru Copii și Tineret ”Căluțul de Mare”.

Programul LUNII AUGUST al festivalului:
•    5 – 6 august 2017 – Reconstituire istorică Dacii și Romanii – Festivalul  “Giostra Cavalleresca” Sulmona, Italia
•    15 august – 30 septembrie 2017 –  Expoziție de artă plastică, pictură – Faleza Cazinou și Piața  Ovidiu
•    19 august 2017 – Reconstituire istorică Dacii și Romanii – Parcul Tăbăcărie, Constanța
•    25 si 27 august 2017-  Spectacol de teatru “Viaţa şi pătimirile lui Ovidius Publius Naso” –    Parcul Tăbăcărie zona Amfiteatru.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?