ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » La Constanţa a fost inaugurată prima plajă pentru persoane cu dizabilităţi

La Constanţa a fost inaugurată prima plajă pentru persoane cu dizabilităţi

STIRI CONSTANTA. Persoanele cu dizabilităţi au acum la dispoziţie o plajă adaptată nevoilor lor. Plaja, situată la intrarea în staţiunea Mamaia, dinspre Pescărie, a fost inaugurată miercuri, 9 august, ca urmare a unei iniţiative a Asociaţiei “Împreună Pentru Viitor” Constanţa.

Ce înseamnă o astfel de plajă? Perimetrul este dotat cu trei scaune flotabile, special construite pentru a facilita intrarea în apa mării a persoanelor cu nevoi speciale.

De asemenea, plaja este dotată cu şezlonguri speciale, care au o înălţime potrivită pentru a face mai ușor transferul de pe scaunul rulant.

Porțiunea aceasta de plajă nu este un corp de plajă separat sau izolat pentru că noi ne dorim ca oamenii cu nevoi speciale să se simtă bine pe plajă, să nu se simtă discriminați sau izolați undeva într-un colțișor, ci să se simtă normal, în vacanță“, a declarat managerul de comunicare al proiectului, Isabela Iorga – Ștefan.

Realizarea proiectului a fost posibilă cu un buget de 7.000 de euro, strâns din sponsorizări, în cadrul proiectului “Plajă şi mare pentru toţi”.

Reprezentanţii Asociaţiei Împreună pentru Viitor Constanţa spun că ar mai fi nevoie de o toaletă adaptată celor cu dizabilităţi şi au lansat un apel către toţi cei care pot face donaţii.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?