ACASA » CALENDAR » Jazz si poezie la Mangalia

Lângă marea pe care lebedele îşi cântă iubirea în vers alb, la terasa Hotelului Paradiso din Mangalia, vineri, 6 iulie, ora 20.00, vă aşteptăm cu emoţie să degustaţi aromele unui concert de jazz şi poezie, prilej cu care poeta Amelia Stănescu îşi lansează noua sa carte în ediţie bilingvă franceză-română – Couvertures de pluie/ Aşternuturi de ploaie, apărută recent la Editura Brumar din Timişoara.

Amelia Stănescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Dobrogea. Publică poezie în ţară şi străinătate. Versurile ei au fost traduse în italiană, germană, engleză, maghiară, chineză, japoneză. 

Couvertures de pluie/ Aşternuturi de ploaie, cel de-al şaptelea volum de versuri al Ameliei Stănescu a fost tradus cu măiestrie în limba franceză de Mădălin Roşioru (scriitor şi traducător, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Dobrogea) şi Joseph Benoît Courvoisier (scriitor francez, traducător şi antologator de literatură română). Postfaţa volumului este realizată de poetul Ioan Es. Pop.

Recitalul poetic, în lectura autoarei, este acompaniat de Elena Gatcin (voce, pian), Emil Tănase (tobe), Andrei Railean (bas).

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?