ACASA » STIRI » Diverse » Iohannis a promulgat LEGEA ANTIFUMAT. Unde va fi INTERZIS sa aprinzi o tigara

Iohannis a promulgat LEGEA ANTIFUMAT. Unde va fi INTERZIS sa aprinzi o tigara

LEGEA ANTIFUMAT. Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, 29 ianuarie, legea antifumat. Actul normativ va intra in vigoare la 45 de zile dupa publicarea in Monitorul Oficial, transmite gandul.info

Legea prin care se interzice fumatul in spatiile publice inchise a fost declarata constitutionala miercuri de judecatorii CCR. Potrivit noilor prevederi, fumatul va fi interzis total, printre altele, in cluburi, baruri, restaurante, in taxiuri, institutii de invatamant, spitale, precum si la locurile de joaca pentru copii indiferent daca acestea sunt in aer liber sau in spatiu inchis.

Fac excepţie celulele pentru detinuti din penitenciarele de maxima siguranta. Totodata, fumatul este permis in camere special amenajate, exclusiv in zona de tranzit a aeroporturilor internationale, cu respectarea urmatoarelor conditii: sa nu fie spatiu de trecere sau de acces in spatii publice inchise, sa fie dotate cu sisteme de ventilatie functionale, care sa asigure eliminarea fumului din tutun, cu presiune negativa, sa fie dotate cu scrumiere si extinctoare si amenajate in conformitate cu prevederile legale in vigoare privind prevenirea si stingerea incendiilor si sa fie marcate la loc vizibil cu indicatoare: “Camera pentru fumat”, “Loc pentru fumat”.

Nerespectarea prevederilor legii antifumat de catre persoanele fizice se sancţionează cu amenda contraventionala de la 100 lei la 500 lei, iar nerespectarea de catre persoanele juridice a prevederilor legii se sancţioneaza cu amenda contraventionala de 5.000 lei la prima abatere, cu amenda contraventionala de 10.000 lei si cu sanctiunea complementara de suspendare a activitatii pana la remedierea situatiei care a dus la suspendarea activitatii, la a doua abatere. Savarsirea unei noi contraventii la prevazuta de legea antifumat se sanctioneaza cu amenda contraventionala de 15.000 lei si cu sanctiunea complementara de inchidere a unitatii.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?