ACASA » INTERVIURI » Interviu cu actrita Luiza Martinescu Toma

Vineri seara, la Café d’Art Scena a fost jucată piesa de teatru „Talk Show (Gabriela și-a extirpat un ovar)”, de Ştefan Caraman. Momentul artistic a fost aşteptat cu nerăbdare de către public, întrucât din clipa în care a fost anunţat spectacolul, acesta a stârnit un val de interes din partea celor care postat numeroase mesaje pozitive şi de încurajare pe pagina de Facebook a Café d’Art. Piesa a avut un real succes, datorat faptului că spectatorii s-au regăsit, graţie interpretării deosebite a actorilor Luiza Martinescu Toma şi Andu Axente, în textul dur, dar extrem de franc și onest şi au gustat din plin umorul special pe care îl conține această piesă de teatru.  

R.: Este a doua săptămână la rând în care urci pe scena de la Café d’Art . Cum te simţi aici?

Luiza Martinescu Toma: Café d’Art  a început să ne placă foarte mult. Încă din studenţie acest loc a fost pentru noi un spaţiu în care se creează o atmosferă specială. Este şi meritul publicului foarte fain, de calitate, pe care şi l-a creat această locaţie. De aceea îmi doresc să menţinem o colaborare îndelungată. Noi, ca actori, ne simţim foarte bine într-un spaţiu special amenajat pentru teatru neconvenţional. Sperăm să revenim aici, atât ca actori, cât şi ca spectatori.

R.: Au fost postate foarte multe comentarii pozitive, încurajatoare, pe pagina de Facebook a Café d’Art, în dreptul evenimentului creat pentru piesa de teatru „Talk show”. În ce măsură reacţiile publicului din această seară au corespuns aşteptărilor născute înaintea spectacolului?

L.M.T.: Ne aşteptam la un feedback pozitiv. Îmi pare foarte rău că nu a putut ajunge în această seară Ştefan Caraman, autorul piesei, care este prietenul nostru. Reacţiile spectatorilor de după spectacol au fost foarte bune, lucru pe care l-am simţit şi din discuţiile pe care le-am avut cu ei după încheierea piesei.

R.: Cum vezi colaborarea cu Andu Axente pe scenă?

L.M.T.: Avem o relaţie foarte bună, suntem prieteni de zece ani şi ţinem foarte mult unul la altul. Acest lucru se reflectă şi în plan profesional, avem colaborări în teatru, nu degeaba suntem distribuiţi împreună în piese.

R.: Cum descrii relaţia pe care o aveţi cu Ştefan Caraman?

L.M.T.: Este un tip minunat şi foarte liber. Ne-a mai dat nişte texte pe care să i le jucăm, putem păstra o lungă colaborare cu Ştefan, este un om deosebit.

R.: Ce înseamnă piesa de teatru „Talk Show” pentru tine?

L.M.T.: Această piesă este foarte grea pentru mine, din toate punctele de vedere, pentru că prezintă povestea unui cuplu uzat, care se poate regăsi oriunde în jurul nostru. Nu cunoaştem dedesubturile acestui cuplu, ne arătăm surprinşi uneori când vedem o pereche care arată bine şi despre care, după un timp, aflăm tot felul de minuni. Este o poveste care se poate întâmpla oricui. Pentru mine, ca femeie căsătorită de ceva timp, a fost greu să intru în această piesă şi mie, personal, nu îmi face bine. Trăirile din acest spectacol sunt foarte dure, nu le doresc nimănui. Dacă pe mine, ca actriţă, mă doboară aceste sentimente, îmi imaginez cât de cumplit ar fi să le trăiesc.

Interviu realizat de Cristina Lazar.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Login

Lost your password?