ACASA » BLOG » INTEROGATORIU de angajare la un hotel de patru stele din Mamaia

INTEROGATORIU de angajare la un hotel de patru stele din Mamaia

de Andrei AMZA

Ati avut vreodata un sef/a suficient de incuiat, care a refuzat sa tina pasul cu evolutia umana, cu tone de frustrari acumulate, incat toate astea se reflecta accentuat in comportament? Bineinteles ca ati avut. Din pacate, unii inca au. 

Ei bine, in urma cu putin timp, o prietena s-a dus la un interviu de angajare pentru un post de receptioner la un ditamai hotelul de patru stele din Mamaia. Se numeste Richmond si cica acolo treaba e luxoasa. In mod normal, te-ai gandi ca un interviu cu managerul unui hotel de lux s-ar desfasura intr-un cadru ce se preteaza unei astfel de intrevederi. Gresit. De cand a intrat in incinta, fata a dat ochii cu o doamna bine inchegata la trup si parul blond, care a invitat-o sa ocupe un loc… in sala de mese a restaurantului.

Conform educatiei primite, candidata s-a prezentat, in timp ce cucoana doar a intins mana fara sa spuna nici cum o cheama si nici ce functie ocupa, apoi s-a asezat in toata splendoarea ei in jiltul de la masa.

– Ia zi-mi, ce ai lucrat tu pana acum? zise tanti pe un ton apasat, cam asa cum isi incepe un politist interogatoriul.

Fata si-a prezentat experienta, iar doamna cea blonda a continuat:

– De unde esti tu de fel? Esti din Constanta?

– Da… Sunt din Constanta.

– Ce studii ai? Ce liceu ai terminat? a continuat sirul de intrebari, mentinandu-si tonul impunator.

Nu vreau sa-mi ridic cunoscutii in slavi, dar fata asta a terminat si ea un liceu cu profil economic, apoi a facut niste studii superioare prin Londra, unde a si lucrat cativa ani. Nu s-a dus la interviul cu pricina avand atitudinea unui muritor de foame disperat, imbracata in haine inchiriate de la SH, dar a afisat, asa cum o face de obicei, bunul simt si cei sapte ani de acasa. Auzind de un liceu economic, intervievatoarea a tinut sa precizeze ca ea a fost profesoara la liceul “Economic” din Constanta. Foarte frumos, insa se pare ca tanti avea impresia ca se adreseaza unuia dintre fostii elevi si, in acelasi registru, a continuat:

– Ce fac parintii tai? Cu ce se ocupa?

– …

– Tatal tau ce este? a insistat sefa de pe tron.

Usor bulversata de intrebarile cu caracter personal, fata a ales totusi sa-i raspunda curioasei.

– Este inginer…

– Unde? La ce companie?

Intrebare la care tanti a primit un raspuns, desi nu il merita.

– Asa. Si mama?

– Este economist, a raspuns ea deja iritata de sirul intrebarilor cu caracter personal. Dar nu vad ce relevanta au aceste intrebari, a adaugat pastrandu-si calmul. Eu aplic pentru postul asta, nu parintii mei.

– Esti aici pentru un post de receptionist. Trebuie sa stiu din ce familie provii! a lamurit-o imediat tanti sefa.

In momentul acela, probabil unul dintre piticii care stau ingramaditi in cutia ei craniana, si-a facut loc si i-a dat un sut in creier cucoanei stapana pe domeniul Richmond.

– Gata. Am terminat! Am incheiat orice discutie, zise, vizibil iritata, in timp ce trantea de masa un manunchi de foi, incercand sa le aranjeze.

S-a ridicat si, intorcand spatele, a adaugat rastit:

Inseamna ca esti o mincinoasa si o nesimtita. Sa iesi pe unde ai venit! si si-a vazut de drum.

Probabil, multi dintre voi, inclusiv eu, la o astfel de reactie, am fi raspuns pe masura. Insa candidata, care mai este si o pacifista din gasca lui Bob Marley, a ales sa nu se coboare la nivelul gramezii de carne ce tocmai parasise incinta, preferand sa-si vada de drum.

Daca nu ar fi jignit-o, dand dovada de educatie birjereasca, probabil ca as fi ales sa nu-i dau numele aici, insa comportamentul ei a indicat si motivul pentru care nu a vrut sa se prezinte la inceputul interviului. Dar, cu putin Google si un telefon de confirmare, am aflat ca pe tanti in cauza o cheama Aura Bujduveanu si chiar este managerul hotelului Richmond.

aura-bujduveanuAcesta este tipul de sef/a cu atitudinea cumparatorului de sclavi, nu a persoanei care angajeaza si incepe o colaborare civilizata cu cineva. Stateam si ma gandeam asa: oare cum se manifesta doamna Bujduveanu fata de cei care au trecut de interogatoriu si care, din motive numai de ei stiute, au ales sa ramana si sa lucreze acolo, cei care au devenit proprietatea ei?

Nu ma mir ca in plin sezon estival, cand in toate hotelurile de pe litoral sunt posturi ocupate, cartile facute s.a.m.d, la hotelul Richmond au nevoie de un receptionist. Asadar, daca din intamplare ati depus un CV de angajare acolo sau aveti de gand sa o faceti, trebuie sa stiti ca veti da ochii cu madam Bujduveanu si va recomand sa veniti si cu arborele genealogic pus la punct, plus un carnetel cu injuraturi utile – nu se stie cand ai nevoie. 

Login

Lost your password?