ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Informare PUBLICA pentru Planul de Mobilitate Urbana Constanta. Participa si tu!

Informare PUBLICA pentru Planul de Mobilitate Urbana Constanta. Participa si tu!

INFORMARE PUBLICA. Coalitia ONGurilor Constanta in parteneriat cu Primaria Constanta si Zona Metropolitana Constanta cu sprijinul Univeristatii OVIDIUS Constanta invita cetatenii zonei metropolitane Constanta la o intalnire de informare despre Planul de Mobilitate Urbana Durabila (PMUD).

Pizza Evo

Este vorba despre o strategie care va propune masuri pe termen scurt (1 an), mediu (5 ani) si lung (15 ani) ce trebuie sa contribuie la cresterea calitatii vietii in intregul judet. Prima intalnire va avea loc miercuri, 8 iunie intre orele 16.00 – 19.00 in Aula Magna a Univeristatii OVIDIUS Constanta din Bd. Mamaia nr 124.

Vor fi prezentate principiile planificarii mobilitatii urbane durabile pentru ca cetatenii sa le inteleaga si sa poata astfel sa contribuie cu propuneri la imbunatatirea documentului final, atunci cand vor incepe dezbaterile.

Pe 8 iunie vor fi prezenti reprezentanti din administratia locala, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si ai societatii civice din Constanta.

Planul de Mobilitate Urbana Durabila (PMUD) abordeaza in mod direct toate miljloacele de deplasare motorizata si nemotorizata si promoveaza principii ce incurajeaza o viata sanatoasa si reducerea factorilor poluanti.

Infrastructura orasului va suferi modificari in urma implementarii acestui plan strategic, urmarindu-se utilizarea eficienta a spatiului public prin impartirea echitabila intre modurile relevante de transport: mersul pe jos, mersul cu bicileta, transportul public si transportul motorizat individual. Aceste principii sunt aplicate cu succes in majoritatea oraselor civilizate.

De ce sa vii la aceasta intalnire de informare? Pentru ca locuiesti in Constanta iar acest plan poate contribui la dezvoltarea orasului, in beneficiul tau si al celor apropiati tie. Pentru ca nimeni nu ti-a explicat niciodata cum trebuie planificat orasul astfel incat acesta sa devina un loc in care traiesti, nu in loc in care doar locuiesti.

Vino impreuna cu prietenii tai la prima intalnire de informare! Pune intrebari si cere argumente! Iar dupa aceea, cand vor incepe dezbaterile, analizeaza proiectele propuse de specialisti si vino cu propuneri, alaturi de ceilalti cetateni.

Ai dreptul sa fii informat si consultat! Participa!

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?