ACASA » STIRI » Diverse » INFORMEAZĂ-TE! Ce este LEGEA GRAŢIERII şi cum arată PROIECTUL

INFORMEAZĂ-TE! Ce este LEGEA GRAŢIERII şi cum arată PROIECTUL

LEGEA GRATIERII. Controversatul proiect de ordonanţă de urgenţă privind graţierea unor pedepse vizează condamnările cu pedepse de maximum 5 ani de închisoare, excepţie făcând însă mai multe infracţiuni grave, printre care luarea şi darea de mită, traficul de influenţă, dar şi cele vizând siguranţa persoanei sau a statului.

Potrivit proiectului, graţierea se aplică şi pedepselor cu suspendare, conform proiectului. Graţierea propusă vizează însă condamnările pentru abuz în serviciu sau folosirea funcţiei de conducere pentru a obţine foloase necuvenite, pentru care sunt condamnaţi mai mulţi politicieni.

Proiectul mai prevede că persoanele condamnate care au împlinit 60 de ani, care sunt gravide sau care au copii de sub 5 ani în întreţinere beneficiază de graţierea a jumătate din pedeapsă, indiferent de infracţiunea comisă, cu condiţia să nu fie recidivişti.

Graţierea este condiţionată de plata prejudiciului stabilit de instanţa de judecată, în termen de maximum un an, dar nu şi în cazul excepţiilor privind vârsta, gravidele sau condamnaţii cu copii mici în întreţinere.

Click AICI pentru a citi PROIECTUL DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ PRIVIND GRAŢIEREA

Sursa: gandul.info

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?