ACASA » RECOMANDARI » Începe Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța

Începe Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța

TEATRU CONSTANTA. Și în acest an, Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța (FITIC) revine cu ediția a III-a și se va desfășura în perioada 1 – 8 septembrie, pe scena Teatrului de Stat Constanța și la Centrul Multifuncțional pentru Tineret „Jean Constantin“.

FITIC este un concept artistic ce dărâmă graniţele ridicate de-a lungul timpului în interiorul acestei arte a efemerului, emoţiei şi măştii, teatrul.

La baza acestui concept stă libertatea şi curajul de a afirma imposibilul, de a doborî statui şi socluri ce au fost dintotdeauna acolo, ca un dat, şi de a construi propriile toteme, prin gesturi, cuvinte şi perspective.

FITIC propune un teatru al generaţiei sale, o decriptare poate nu întotdeauna plăcută sau confortabilă a realităţii imediate, a emoţiilor, experienţelor şi trăirilor celor de lângă noi şi a celor dinlăuntrul nostru.

FITIC este vocea independentă a artei prezentului, cu orizonturi deschise şi viziuni largi. Alegerea Constanţei ca oraş al primei desfăşurări a acestui festival nu a fost deloc întâmplătoare, municipiul de la malul mării având nevoie de o revoluție culturală.

Mai multe detalii despre spectacole și program, găsiți AICI, pe site-ul oficial al festivalului.

Accesul la toate evenimentele FITIC este GRATUIT în limita locurilor disponibile.

festivalul de teatru independent Cta

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?