ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Inaugurarea oficială a Centrului Cultural „Jean Constantin“ va avea loc în această săptămână

Inaugurarea oficială a Centrului Cultural „Jean Constantin“ va avea loc în această săptămână

STIRI CONSTANTA. După ani de promisiuni și amânări, fostul cinematograf „Republica“ a fost renovat și transformat în Centrul Cultural „Jean Constantin“ sau, după cum este denumit oficial, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”.

Pizza Evo

Deși ultima promisiune de inaugurare fusese făcută în luna februarie a acestui an, evenimentul oficial a fost din nou amânat, iar deschiderea va fi făcut în această săptămână, VINERI, 20 APRILIE, de la ORA 11.00.

Care sunt planurile administrației locale pentru noul centru?

Potrivit datelor publicare pe site-ul oficial al instituției, capacitatea structurii reabilitate atinge o valoare de 700 de locuri.

Conform contractului de finanțare, în cadrul imobilului reabilitat vor fi organizate serbări școlare, spectacole de teatru, proiecții de film, cinema, dans, prezentări de modă, conferințe, dezbateri pe teme comunitare, activități de consultare publică, conferințe de presa.

În cele două spații expoziționale situate la parter, vor fi expuse lucrări de pictură, grafică, sculptură, se vor amenaja săli de atelier sau laborator, fiecare cu capacitate de aproximativ 20 de persoane.

Cursurile care se au în vedere a fi organizate în cadrul centrului au caracter extrașcolar: pictură, modelaj, foto-video, dans, actorie, muzică, origami, ikebana, istorie, artă teatrală, proiecție film etc. În cadrul centrului se pot organiza în principal în weekenduri, dar și cu ocazia diferitelor sărbători sau evenimente, spectacole, proiecții de film, parade de modă, etc.

Reamintim că lucrările de renovare şi reabilitare la fostul cinematograf Republica din Constanța au început în anul 2013, având plan de finalizare până la 1 iunie 2015. Din cauza unor întarzieri a lucrărilor, deschiderea centrului a fost amânată de mai multe ori.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?