ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » În parcul Tăbăcărie a fost deschis CERCUL VERDE! Un loc inedit pentru picnicuri şi timp liber în familie

În parcul Tăbăcărie a fost deschis CERCUL VERDE! Un loc inedit pentru picnicuri şi timp liber în familie

CERCUL VERDE TABACARIE. Constanta are acum Cercul Verde din Parcul Tabacarie, primul spatiu multifunctional dedicat petrecerii timpului liber in parc, un loc gandit special in jurul familiei.

Cercul Verde este primul proiect de social HUB in natura, menit sa ii faca pe constanteni sa iubeasca mai mult parcul, sa fie mai responsabili fata de mediul inconjurator si sa participe activ la viata sociala a orasului tinand cont de factorii de mediu.

Accesul in Cercul Verde este liber si gratuit pentru orice vizitator, deschis zilnic intre orele 10:00 si 21:00.

In Cercul Verde spatiul este gandit si amenajat in patru arii de interes:

Zona de Relaxare si Socializare

Este cea mai activa zona din Cercul Verde, dedicata petrecerii timpului liber alaturi de copii, familie si prieteni, o zona cu multe hamace sport sau clasice, de diferite culori si forme.

Spatiul de relaxare este gandit intr-un concept de picnic, iar vizitatorii vor primi gratuit pleduri de picnic pe iarba, paturi pufoase, candele si lumanari pentru seara, cosuri de picnic, elemente decorative. Ne dorim ca oamenii sa se relaxeze, sa iubeasca natura, sa iubeasca mai mult orasul si sa inceapa sa se descopere si sa se imprieteneasca unii cu altii.

Ne jucam si invatam

Un spatiu interactiv de educatie nonformala pentru copii, cu masute colorate, banci si scaune, cu zona de picnic pentru copii in care se organizeaza sesiuni de after school, Ora de Biodiversitate, Ora de Geografie si Biologie, Ora de Dirigentie, sesiuni de abilitati practice creative. In cadrul spatiului vin, conform unui calendar stabilit, clase de elevi din cadrul scolilor din Constanta, iar in vacanta mare in fiecare saptamana se fac intalniri pentru temele de grup din vacanta. Activitatile vor fi completate cu actiuni de responsabilizare fata de mediul inconjurator.

Descoperim Natura

O zona generoasa din cardul Cercului Verde din Parcul Tabacarie este dedicata mediului inconjurator si protejarii plantelor. Prin programele de coimplicare la nivel orasenesc, spatiul va fi gazda mai mulor ateliere de gradinarit, in care cei mici si cei mari vor invata si vor practica plantatul de flori, crearea de jardiniere, insamantarea si intretinerea gazonului din parc, cum se planteaza un copac si alte activitati de eficientizare a spatiului verde actual.

Evenimente Live

O zona dedicata concertelor live de nisa cu public targetat pentru seri de Jazz in Park, Folk in The Park, Cinematograful de Arta sunt cateva dintre evenientele inedite ce se vor desfasura in Cercul Verde din Parcul Tabacarie.

Intră pe pagina oficială de Facebook şi află mai multe.

Initiatorii proiectului Cercul Verde sunt Asociatia Descopera Constanta si Greenpact Worldwide, cu o sponsorizare pentru achizitionarea de mobilier si decoratiuni din partea Engie Romania si City Park Mall si cu sprijinul tehnic si administrativ al Primariei Constanta.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?