ACASA » CALENDAR » Grupul POESIS – Concert de lansare al noului album “Creanga de aur”

Celebrul grup folk Poesis ajunge si la Constanta, in traseul de promovare a noului album “Creanga de aur”. Cei doi membri ai grupului, Marius Batu si Eugen Baboi, vor canta in fata constantenilor piese de pe noul lor album, dar vor oferi si cateva incursiuni in repertoriul deja cunoscut.

Pizza Evo

Un eveniment pe care, daca esti fan al genului folk, nu trebuie sa-l ratezi. Sambata, de la 21.30, esti asteptat in clubul Phoenix pentru concertul live semnat Poesis.

Poesis s-a infiintat in 1977, la Constanta, la Casa de Cultura, iar in perioada 1982-1985 a participat la spectacolele Cenacului “Flacara”. În 1986, Marius Batu se stabileste in Germania ca muzician profesionist, apoi pleaca in Canada. Se intoarce in tara in 1994 si grupul isi reia activitatea.

Scot pe piata primul album de studio, “Cantec soptit”, in 1996. La scurt timp, Eugen Baboi pleaca in Canada, unde lucreaza ca geolog si compozitor de muzica pentru film si televiziune, iar Marius Batu este solicitat de formatia “Holograf” sa participe la spectacolele si albumele lor, pe acestea sustinand partitura de chitara acustica si backing vocal. In acelasi timp participa si la proiectele muzicale ale lui Ducu Bertzi, Mircea Vintila, Ovidiu Lipan Tandarica, iar din 2001 este cooptat in grupul “Pasărea Colibri”. Cei doi chitaristi si interpreti concerteaza impreuna de cate ori revine acasa Eugen Baboi si continuă sa lucreze in proiectul Poesis, astfel ca in noiembrie 2007 au lansat al doilea album, “Babilon”.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?