ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Gata cu manglele si calculele “gresite”! O lege impune transparenta ADMINISTRATORILOR de bloc

Gata cu manglele si calculele “gresite”! O lege impune transparenta ADMINISTRATORILOR de bloc

LEGE ADMINISTRATIE BLOCURI. In Parlament a fost votat un proiect de lege prin care se doreste eliminarea neintelegerilor dintre locatari si administratorii blocurilor.

Pizza Evo

Legea vine ca o solutie la acuzatiile de calcule gresite la costurile intretinerilor, favorizare a unor locatari, frauda sau furturi, impunand o modalitate prin care administratorii sunt obligati sa afiseze mai multa transparenta.

Proiectul de lege prin care asociatiile de proprietari, prin presedinte si administrator, sunt obligate sa afiseze, lunar, la vedere, langa lista de plata a cheltuielilor, modalitatea de calcul a cheltuielilor de intretinere pentru fiecare apartament.

Aceasta va contine sumele ce formeaza totalul de plata al proprietarilor, respectiv modul de calcul si repartizarea acestor cheltuieli catre proprietari“, a anuntat presedintele Uniunii Asociatiilor de Proprietari, Florica Ganea, citat de cugetliber.ro

Modalitatea de calcul va contine si va arata explicit toate costurile si sumele care formeaza totalul de plata al proprietarilor, respectiv modul de calcul si de repartizare a acestor cheltuieli catre proprietari. Neindeplinirea acestor obligatii se sanctioneaza cu amenda de la 500 la 3.000 de lei.

Citeste articolul complet AICI

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?