ACASA » TEATRU » FOTO Premiera piesei de teatru HOTII DE FRUMUSETE

coverIeri seara s-a jucat in premiera piesa de teatru Hotii de frumusete cu casa inchisa la Casa de Cultura a Sindicatelor Constanta. Pentru prima data in lume se realizeaza un spectacol de teatru dupa HOTII DE FRUMUSETE, romanul celebrului scriitor francez Pascal Bruckner.

Scenografia spectacolului aduce o inovatie pentru teatrul din Romania. Este primul spectacol de teatru realizat pe o scena romaneasca unde o parte din decor este virtual, creat pe calculator si redat de o tehnologie moderna asigurata de 360 Revolution.

Povestea hotilor de frumusete este povestea faptelor noastre, a fricilor, a frustrarilor, povestea a ceea ce simtim, a ceea ce intelegem.In fiecare dintre noi exista un hot de frumusete. Si in fiecare dintre noi exista un moment in care acest hot isi da cagula jos si se intreaba: “Cand incepi sa te nasti cu adevarat? Exista tinerete vesnica? Ce inseamna prietenia si tradarea? Furand frumusetea altei persoane reusesti sa fii fericit? Poti sa iubesti pe cineva cu adevarat?”

La 20 de ani frumusetea este o evidenta, la 50 o recompensa , la 70 un miracol. Frumusetea îi da unei fiinte omenesti statutul unei opere de arta, dar un fleac o poate transforma pe regina de ieri, intr-o zdreanta.

HOTII DE FRUMUSETE este recunoscut ca fiind cel mai important text literar al lui Pascal Bruckner, desi celebritatea si-a asigurat-o prin “Luni de fiere”, carte dupa care binecunoscutul regizor Roman Polanski a realizat filmul “Luna amara” distins in 1992 cu Premiul Oscar.

Distributia: Florin Zamfirescu, Medeea Marinescu, Ioana Pavelescu, Stefana Samfira, Radu Micu, Ionut Niculae.

Echipa filmare videoproiectie: Regie: Liviu Craciun; Operator: Dragos Hanciu; Sunet/ montaj: Diana Radulescu, Alexandra Furdui. Asistent locatie: Robert Braga. Miscare scenica: Irina Strungareanu. Asistent regie: Silvia Dumitrache

Suport tehnic & concept video-proiectie: 360 Revolution

Scenografia: Adina Mastalier

Dramatizarea si regia artistica: CHRIS SIMION

O productie Fundatia Compania de Teatru D’ AYA & Asociatia Inspira

www.daya.ro

Puteti vizualiza mai jos cateva poze din spectacol realizate de Laurentiu Cliante special pentru evenimente-constanta.ro.

IMG_9817IMG_9827IMG_9818IMG_9832IMG_9834IMG_9835IMG_9836IMG_9840

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?