ACASA » STIRI » Filmul alb-negru care a lasat OSCARUL mut

Jean Dujardin in The Artist

Intr-o era a cinematografiei cand efectele speciale extrem de scumpe si 3D-ul sunt folosite, uneori, ca mijloace principale pentru a spune povestea unui film, o productie alb-negru, ”The Artist” a castigat aseara nu mai putin de 5 premii Oscar, printre care si premiul pentru Cel Mai Bun Film.

Practic, intreaga ceremonie de decernarea a premiilor Academiei a fost organizata si gandita ca un omagiu adus istoriei cinematografiei. Cea de-a 84-a gala a premiilor Oscar a avut loc duminica seara in Los Angeles.

Pelicula alb-negru de productie franceza, “The Artist” spune povestea unui actor din epoca filmului mut, George Valentin (Jean Dujardin), ingrijorat ca va fi dat uitarii odată cu aparitia filmelor cu sonor si care se indragosteste de tanara dansatoare pe cale de afirmare Peppy Miller (Bérénice Bejo).

Alaturi de “The Artist”, în competitia pentru cel mai bun film, au mai fost nominalizate la Oscar: “The Tree of Life”, “Hugo”, “Moneyball”, “The Descendants”, “Midnight in Paris”, “The Help”, “War Horse” si “Extremely Loud and Incredebly Close”.

Premiul pentru Cel Mai Bun Actor a fost castigat de Jean Dujardin (The Artist), iar statueta pentru Cea Mai Buna Actrita a fost luata acasa de Meryl Streep pentru rolul lui Margaret Thatcher din “”The Iron Lady”.

AICI gasesti lista completa a nominalizarilor si a castigatorilor premiilor Oscar 2012.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?