ACASA » CALENDAR » FESTIVALUL TOAMNEI la Casa de Cultura Constanta

Constantenii pot lua parte in aceasta saptamana la Festivalul Toamnei, targ de produse traditionale si mestesugaresti. Intre 22 si 25 septembrie, pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor va asteapta mesteri populari, produse traditionale romanesti si nu numai, gratare incinse, must, palinca, muzica si multa voie buna!

Potrivit, organizatorilor, la festival puteti degusta si cumpara:

– pastrama si vin, carnati pregatiti in diferite zone geografice si “gastronomice” : Bran Moeciu, Runcu, Arges, Botosani, produse traditionale din carne de porc, oaie, vitel, afumate si codimentate dupa retete speciale de gospodine din satele romanesti.

– branzeturi si cascavaluri: branza de burduf, in coaja de brad, cu chimen sau busuioc de ciobanii brasoveni, urda dulce sau sarata, telemea de oaie din Marginime, branza de capra, casuri si cascavele din Stoenesti, cascavaluri olandeze.

– dulciuri si dulceturi: turta dulce, ciocolata de casa, nuga traditionala, prajituri de casa, cozonac, dulciuri traditionale unguresti, dulceturi de afine, merisoare, nuci, cirese amare, siropuri din muguri de brad, papadie etc.

-gratare incinse cu mici, pastrama, peste , pui si diferite soiuri de vinuri romanesti, palinca traditionala si tuica de prune, must si braga naturala.

Se pare ca aveti multe motiva sa vizitati Festivalul Toamnei asa ca ne vedem acolo incepand de joi 22 septembrie.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?