ACASA » FESTIVALURI » Festivalul FOLK YOU! – Florian Pittis, mutat in luna august

Asociatia Miscarea de Rezistenta organizeaza, la Vama Veche, cea de-a opta editie a Festivalului Folk You! – Florian Pittis. Intrarea este libera! Desi, initial, a fost aleasa perioada 27 – 29 iulie, organizatorii au hotarat sa mute festivalul in primul week-end din luna august.

Pizza Evo

Festivalul Folk You! s-a lansat în 2005. La Vama Veche, Florian Pittis a declarat deschisa, prin Folk You!, “miscarea de rezistenta impotriva prostiei revarsate”.

Motu incerca, la vremea aceea, sa identifice si sa defineasca genul care a consacrat Festivalul Folk You!: “Ce sa insemne folkul? – se intreba el, adaugand: “Un om cu o chitara? Asta s-ar putea sa insemne si blues-ul. Un om care isi canta propriile compozitii? Si la blues se intampla lucrul asta. Folk este destul de apropiat de folclor… Sa fie oare nevoia de cultura a unor oameni care si-au pierdut calitatea de tarani si n-au dobandit-o inca pe cea de oraseni? Sa fie o intoarcere la origini, pentru ca in antichitate versurile rostite erau acompaniate de un instrument, ceea ce se numeste melopee? Folkul sa insemne numai cantecele de protest? O melodie populara cu autor cunoscut? Cine stie?! S-ar putea sa insemne toate la un loc…”.

Folk You! este un festival care se aliniaza tendintelor si prioritatilor mondiale, europene si nationale de ecologizare a tuturor domeniilor vietii umane. Asadar, in Vama, pe 3, 4 si 5 august (vineri-sambata-duminica) sunteti asteptati sa va inrolati in „miscarea de rezistenta impotriva prostiei revarsate”!

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?