ACASA » ALTE EVENIMENTE » Festivalul Filmului FRANCEZ, la Constanţa

Festivalul Filmului FRANCEZ, la Constanţa

CINEMA CONSTANTA. În acest an, Festivalului Filmului Francez se va desfăşura între 9 şi 19 noiembrie, în Bucureşti, Arad, Braşov, Buzău, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Ploieşti şi Timişoara.

La Constanţa, filmele festivalului pot fi văzute la Cityplex Tomis Mall, în perioada 16 – 19 noiembrie.

În cadrul Competiției, sunt prezentate șase filme de lungmetraj de debut, realizate de tineri regizori francezi. Publicul român are posibilitatea de a descoperi operele cinematografice inedite și de a vota în cadrul acestei selecții. Cel mai bun film va fi recompensat cu “Premiul publicului TV5Monde”, urmând să fie distribuit ulterior în cinematografele din România.

Toate filmele vor fi prezentate în versiune originală cu subtitrare în limba română.

Una dintre principalele atracţii ale celei de a 21-a ediţii a Festivalului Filmului Francez va fi însă secţiunea Realitatea Virtuală. Un program experimental atât în ceea ce priveşte forma, cât şi selecţia, care va fi disponibil doar la Bucureşti în acest an, şi care va deschide noi piste de reflecţie asupra evoluţiei cinematografului spre noile versiuni hi-tech de mâine, modelate de realitatea virtuală, ficţiunile interactive, webdocumentarele.

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete a sălii de cinema, cu o oră înaintea proiecţiei, de la librăriile Kyralina, Hecate şi lanţul de librării Humanitas în timpul programului de lucru cu publicul, precum şi online, de pe elvirepopesco.ro

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?