ACASA » CINEMA » Festivalul de film KINEDOK revine la Constanţa

Festivalul de film KINEDOK revine la Constanţa

FESTIVAL FILM CONSTANTA. La Constanța a debutat a doua ediție a festivalului KineDoK, powered by One World Romania. Proiecţiile festivalului sunt prezentate la Club Doors (str. Traian nr. 68A), iar primul film prezentat a fost documentarul Cinema, Mon Amour (Alexandu Belc, România, Republica Cehă, 70 min, 2015).

În cadrul celei de-a treia ediții, 16 documentare incitante vor fi proiectate în peste 25 de spații neconvenționale din fiecare țară participantă: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria.

O parte importantă din misiunea KineDok este de a merge în orașele mici și de a folosi spiritul local al barurilor, al galeriilor și al altor locuri populare. Aceste locații oferă o alternativă  pentru întâlnirea dintre filmul documentar și public și creează o atmosferă intimă în care vizionarea și dezbaterea unor probleme curente, alături de regizori și experți, devine o experiență.

În zilele următoare, festivalul continuă la Constanţa cu o serie de filme ce își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public.

Marţi, 17 octombrie, de la ora 18.30, la Club Doors va fi prezentat filmul Expirat. Un film în care niște tineri plănuiesc un tur pe biciclete de-a lungul Norvegiei pentru a atrage atenția asupra problemei risipei de alimente, singurul impediment este propia lor regula: nu vor consuma decât mâncare aruncată pe timpul cursei de aproximativ 3000 km.

Pentru trailer click aici.

Mai jos puteţi vedea programul complet al proiecţiilor de filme din cadrul festivalului KineDok. Pentru mai multe detalii 0742 738 836

constanta_update

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?