ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Fără impozite şi taxe noi pentru constănţeni în 2017. Taxa de linişte, eliminată!

Fără impozite şi taxe noi pentru constănţeni în 2017. Taxa de linişte, eliminată!

TAXE IMPOZITE CONSTANTA. Pentru 2017, Primăria Constanţa nu a introdus nicio taxă nouă, unele dintre acestea au fost eliminate definitiv, iar cele rămase nu au fost modificate.

Pizza Evo

În ultima şedinţă de consiliu local din acest an de la Constanţa, aleşii locali au votat proiectul ce vizează stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2017.

Nu a fost introdusă nicio taxă nouă, iar taxa de salubrizare va rămâne la aceeaşi valoare ca şi în 2016, respectiv, 3 lei de persoană, pe lună, pentru toţi locuitorii municipiului, indiferent de venitul acestora. Persoanele juridice nu plătesc taxa de salubrizare, însă sunt obligate să aibă încheiate contracte directe cu prestatorii de servicii specializaţi pentru ridicarea, transportul, depozitarea şi neutralizarea deşeurilor produse.

Mult contestata taxă de linişte a fost eliminată pentru 2017. “A fost o dezbatere îndelungată pentru taxa de linişte, domnul consilier Andrei Popescu a iniţiat o acţiune în instanţă. Am considerat că este mai sănătos să eliminăm această taxă pentru anul viitor şi să pornim o discuţie serioasă legată de siguranţa la nivelul municipiului. Sunt dispus să lucrez cu orice consilier în interesul constănţenilor pentru creşterea siguranţei“, a declarat primarul Decebal Făgădău.

De asemenea, taxa de tramă stradală pentru mijloacele de transport de până la 2,5 tone a fost eliminată.

În ceea ce priveşte impozitele pe terenuri, locuinţe şi autovehicule, ele vor rămâne la acelaşi nivel ca în 2016. Şi taxa de promovare în staţiunea Mamaia şi în Satul de Vacanţă va fi menţinută în 2017.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?