ACASA » STIRI » Diverse » Facebook are concurenta. A aparut MINDS, care promite protectia informatiilor personale

Facebook are concurenta. A aparut MINDS, care promite protectia informatiilor personale

RETEAUA DE SOCIALIZARE MINDS. O noua retea de socializare isi propune acoperirea lipsurilor pe care le are in prezent Facebook: transparenta si protectia informatiilor cu caracter personal. Reteaua Minds este sustinuta si de organizatia Anonymous, care a facut apel la comunitatea sa de pe Facebook sa se alature Minds.

Minds-retea-de-socializare

Potrivit conducerii retelei, Minds nu va oferi date personale ale utilizatorilor serviciilor secrete. “Nu le putem da pentru ca nu le avem nici macar noi“, a declarat Bill Ottman, CEO-ul noii companii.

Minds, care are in prezent 60.000 de vizitatori, functioneaza momentan intr-o varianta alpha si este disponibila pe web si pe telefoanele mobile.

Unul dintre avantajele pe care momentan le are noua retea se numara faptul ca este una open source – utilizatorul are libertatea de a influența modul in care se dezvolta acest serviciu, se bazeaza in primul rand pe protecția vietii private a utilizatorului si permite postarea de mesaje criptate.

Minds nu colecteaza informatiile despre utilizatori si ofera servicii in moneda virtuala bitcoin, precum si recompense pentru activitatea pe site a utilizatorilor.

Pe Minds se pot posta fotografii, clipuri video se pot face update-uri, grupuri si se poate sta pe chat. Insa, spre deosebire de Facebook, care se bazeaza pe algoritmuri complicate pentru a stabili cine si ce anume poate accesa, Minds garanteaza ca orice postare se va duce exact acolo unde doreste cel care a produs-o. 

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?