ACASA » ALTE EVENIMENTE » Expoziție inedită de sculpturi în nisip, la City Park Mall

Expoziție inedită de sculpturi în nisip, la City Park Mall

SCULPTURI NISIP. Începând de vineri, 29 iunie până marți 31 iulie, City Park Mall este gazda unei expoziții inedite în cadrul căreia poți admira cele mai remarcabile construcții arhitecturale din lume sculptate cu măiestrie în nisip.

Pentru realizarea sculpturilor sunt necesare 50 de tone de nisip. Artiștii introduc nisipul într-o formă de lemn urmând ca nisipul să fie comprimat. După finalizarea acestui procedeu, are loc sculptarea propriu-zisă.

Sculpturile au o durată de viață mare, astfel că acestea pot fi demolate doar prin presiune asupra lor. Sunt rezistente chiar și la ploaie și vânt. Pentru realizarea unei sculpturi, fiecare artist lucrează aproximativ 200 de ore, în funcție de complexitatea operei.

Artiștii lucrează cu nisip lutos găsit de-a lungul malurilor fluviurilor. Nisipul oceanului, deși foarte bun pentru sculptare, nu rezistă odată ce umiditatea se evaporă.

Sculpturile sunt realizate de către talentata echipă Sand Sculpture Company. Artiștii sunt cunoscuți în întreaga lume datorită pasiunii pentru nisip pe care îl transformă în artă pură. În plus, ei figurează în Guinness World Records cu 8 recorduri mondiale.

Ultimul record înregistrat a fost un castel de nisip înalt de 14 metri. Toate aceste recunoașteri internaționale evidențiază talentul și devotamentul întregii echipe.

kuwait_team

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?